Mamma til årets nyttårsbarn er bøfjerding:

– Denne nyttårsaften kommer vi til å huske lenge

Det ble en særdeles spennende nyttårsaften for Gry Anette Olsen fra Føre i Bø. Hennes barnebarn Jenny Leonora Løvåsmoen kom til verden ni minutter over midnatt, og er årets nyttårsbarn.

Hun kom til verden ni minutter over midnatt. Jenny Leonora Løvåsmoen er årets nyttårsbarn.   Foto: Privat

– Ja, dette var utrolig artig. Jeg gikk og håpte og håpte på at klokka skulle bikke over midnatt, ler Gry Anette Olsen, som er nybakt bestemor til sitt tredje barnebarn.

På Føre i Bø fikk de melding allerede på formiddagen på nyttårsaften at nå var noe på gang i Oslo. Datteren Cahtrine Olsen var blitt dårlig og turen gikk til Ullevål sykehus i det fødselen var i gang.

 Timene gikk mens de ventet i spenning. Terminen på den lille var 31. desember.

– Like etter klokka ni gikk vannet, og derfra og ut ble det veldig stille, vi fikk ingen meldinger så da ante vi at nå nærmet det seg. Det ble noen spennende timer,  sier Olsen.

Ekstra stas

27 år gamle Cathrine Olsen flyttet fra Bø like etter å ha fullført videregående skole, og tok sykepleierutdanningen sin i sør.

– Der traff hun Martin, og ble værende. Men hun er alltid heime i Bø når det er ferie, sier Gry, som ennå ikke har fått anledning til å snakke med foreldrene til årets nyttårsbarn.

– Nei, jeg regner med de er opptatt med pressen og det hele. Det er litt ekstra stas når det er et nyttårsbarn, sier hun.

Den lille jenta som er Cathrines førstefødte har fått navnet Jenny Leonora Løvåsmoen. Hun  veide 3.575 gram og er 51 centimeter lang. Hun er ikke oppkalt etter noe familiemedlem, og alt står bra til med den lille familien, ifølge ei stolt bestemor.

– Jeg fikk ikke vite om navnet hennes før jeg leste det på vg.no, ler bestemoren, som forteller at denne nyttårsaften kommer de til å huske lenge.

– Vi ventet i spenning, og klokka ett fikk vi endelig melding om at hun var kommet til verden og alt sto bra til med mor og barn. Da kunne jeg gå og legge meg, etter en utrolig spennende nyttårsaften, sier Gry Anette Olsen.