Inviterer til tur fra Ringstad til Klakksjorda

Vesterålen Turlag inviterer til vandring langs kulturstien fra Ringstad til Klakksjord i Bø andre pinsedag.

2. pinsedag tar turleder og kjentmann Oddbjørn Klaussen med interesserte på ei vandring mellom Ringstad og Klakksjorda, en fire timers tur på den gamle ferdselsveien mellom de to bygdene. Underveis passeres Gåslandsvatnet (bildet), og følget tar også turen innom Blommenholm.  Foto: Anne Sofie Sigmundsdatter

– Vi starter ved Ringstad bygdehus, fortsetter opp Ringstadåsen, følger langs Gåslandsvatnet til Blommenholm. På Blommenholm tar vi en pause i gapahuken, før vi fortsetter mot Andbergskaret, gjennom Tjuppsmauet og går så fram til Gongskaret og ned til Klakksjorda. Etter en god pause går turen tilbake til Ringstad. Ta med mat og kaffe, oppfordrer turleder og kjentmann Oddbjørn Klaussen i en pressemelding.

Oddbjørn forteller at deltakerne vil bli tatt med på en tur gjennom gammelt kulturlandskap, nemlig på den stien som før var ferdselsåren mellom Ringstad og Klakksjord. Og litt er det å fortelle fra området også.

Med gode pauser vil turen vare vel fire timer. Etter turen kan du ta en kaffepause på Ringstad Bygdehus.