Bøfjerdinger stilte til opp for Joker på Eidet:

Dugnadsinnsats i vareflytting – torsdag åpner nybutikken

Joker Bø har investert 22 millioner kroner i sin nye butikk og torsdag er det åpning med kakefeiring. Forleden stilte folk på dugnad for å hjelpe til med innflyttingen i nybygget.

Dugnadsinnsats sørget for at varer ble flyttet over fra gamle Joker Bø til nybygget, som åpner torsdag.   Foto: Privat

Nye Joker Bø åpner dørene torsdag morgen, og det er hektisk for de butikkansatte om dagen.

– Ja, jeg er helt utkjørt og springer fram og tilbake mellom to bygg, ler Beate Ingebrigtsen, som sier at slik blir det ofte i en prosess, der er mye skal skje i siste liten.

– Har gått veldig bra

Selve byggeprosjektet med oppføringen av nybygget til 22 millioner kroner har gått på skinner. Øksnes Entreprenør har hatt hovedentreprisen og danske selskapet Give Stålspær er spesialister på rammeverk i stål og er blant de som har vært underentreprenører.

Den nye butikken innvendig, mens de siste støypearbeidene ble utført i mars.  Foto: Privat

 

– Byggeprosjektet har gått veldig bra, det er helt utrolig at det er mulig, når man begynner å sette opp et bygg tidlig i januar, også er det ferdig nå til innflytting, sier Ingebrigtsen.

Hun tilføyer at litt smådetaljer er det ennå som skal på plass.

Nybygget er 750 kvadratmeter og det er fortsatt Joker og lokalbutikksegmentet som skal være innholdet. Her skal også komme et servicetilbud til turister, med mulighet for blant annet sykkelturister med dusj og mulighet til å vaske og tørke klær. En egen bobilcamp blir det også, med tilrettelagt tilbud, og rom for utleie.

– Veldig fin innsats

– Vi har konsentrert oss om å få butikken helt opp og gå. Varer et flyttet over og vi hadde dugnad mandag der en masse folk stilte opp og pakker ned alt av tørrvarer. Dette fikk vi flyttet over i nybutikken mandag, sier hun.

I forbindelse med overflyttingen var det redusert åpningstid tirsdag og onsdag holdes det stengt, før nybutikken åpner torsdag.

– Det eneste vi hadde igjen i butikken tirsdag var litt kjølevarer og frysevarer, brød og melk og nå skal det også flyttes over, sier hun.

Store og små gjorde en innsats i nedpakkingen hos Joker Eidet.   Foto: Privat

 

Ingebrigtsen roser bøfjerdingene som stilte opp på dugnad.

– Det er veldig, veldig bra, virkelig gull verdt. Det tok to timer å bare få pakket ned alt, og det var en fin dugnadsgjeng, akkurat passe stor, sier Ingebrigtsen, som hadde sin fulle hyre med å plukke unna papp og få ryddet unna i nybutikken etter hvert som flyttingen pågikk.

Blir kakefeiring

Bø er trolig Vesterålens mest populære feriekommune, og de ansatte hos Joker Bø gleder seg til å ta nybutikken i bruk.

– Vi har nå bygd for fremtida, for fritidsgjester og feriefolk og selvfølgelig først og fremst for lokalbefolkninga. Men det er alle de tingene til sammen som har ført til at vi har kunnet gjøre denne satsingen, sier hun.

Den gamle Jokerbutikken på Eidet var nedslitt, og særlig et vareinntak som var nedslitt og ikke tilpasset moderne jekker var problematisk.

– Vi har ikke kunnet holde på mye lengre i det gamle bygget uten å gjøre tiltak, og det ville blitt et lappverk. Det blir en ny hverdag med den nye butikken, sier hun.

Mye som skal flyttes over og på plass i nybygget før åpningen.   Foto: Privat

 

Nybygget har også som den eneste butikken i Bø rullestolrampe, og ikke trapp slik at den er universelt utformet når det gjelder tilgjengelighet. Butikken blir også smått historisk når den åpner, ikke siden 1980-tallet er det ført opp ett nytt butikkbygg i Bø.

– Vi må nok omstille oss en del, for dette blir en langt større butikk enn den gamle, og jeg håper kunder har forståelse for at vi også må få arbeide oss inn i nybygget. Forhåpentligvis blir det en mye enklere hverdag, sier hun.

Torsdag blir nybutikken feiret med kaffe og kaker, og man gleder seg til å ta i den i bruk.

– Vi har ikke lagt opp til noen snorklipping, men det blir hyggelig å få feire sammen med kunder, sier hun.