Denali er en av «The seven summits», fjellet som tidligere het Mt. McKinley er nesten 6200 meter høyt, og rundt slutten av mai håper Børre Magne Albrigtsen å stå på toppen.

Dette er hans fjerde fjell av «The seven summits», og Albrigtsen reiste til Alaska onsdag 15. mai, for å gjøre de siste forberedelser og møte resten av gruppen av ekspedisjonsdeltakere.

Dårlig vær

19. mai hadde ekspedisjonen foretatt en grundig gjennomgang av alt av utstyr, samt pakket mat for 22 dager. Søndag 20. mai var det take-off for fjell-eventyrerne, men dårlig vær i området satte  for en tid en stopper for flyavgangen med småfly.

Dermed fikk ekspedisjonsmedlemmene litt ekstra tid på seg til de siste forberedelser i Talkeetna,  men det ble til slutt værforhold som gjorde flyvningen forsvarlig inn til starten på eventyret.

«En av verdens fineste flyturer», beskriver gruppen det som.

Flyet tar medlemmene fra Talkeetna inn til en brearm til isbreen Kilhiltna, der de ankom 20. mai. der selve ekspedisjonen starter ved Base Camp. Derfra startet de opp dagen etter med å gå ned den berømte Heartbreake Hill.

Her er ruten ekspedisjonen følger, og de har nå tatt seg fra Base camp til Camp One, som ligger på 2377 meters høyde. Foto: Privat

Nå er de underveis i klatringen opp fjellet. Og det var en fornøyd gruppe som hadde tatt seg fra brearmen og nådde opp til ekspedisjonens andre overnatting på Camp One mandag 21.mai.

– Teamet fungerer utmerket

Dette rapporterte de inn om ekspedisjonens første dag etter å ha gått fra starten og ankommet til Camp One, som ligger på 7.800 fots høyde/2377 meter:

«Vi startet fra Base camp klokken 09 på morgen, da var det litt disig, men sola kom fram og det ble en veldig varm dag. Det var en hard dag og en lang tur opp, men teamet fungerer utmerket.»

Gruppen med fjellklartere fikk seg en hyggelig overraskelse på Camp One:

«Vi er godt ivaretatt, og fikk fantastisk pizza servert, før forberedelsene til morgendagen begynner. Mest av alt er vi glade for at vår tur mot toppen av Denali har startet.»