Allerede før dørene åpnet var det en liten kø utenfor nybutikken på Eidet, som åpnet dørene i dag.

Bente Hanssen og Knut Ove Hanssen, Kathrine Lehtonen og Helge Fredriksen var blant de som gleder seg.

– Dette er utrolig flott, dette er noe vi har fortjent, og ventet på. Gammelbutikken var gammel og nedslitt, og det var nok på tide med fornying, sier Knut Ove Hanssen.

-Utrolig fin butikk, synes Karine Jakobsen, sammen med Karin Ingebrigtsen. Foto: Tone M. Sørensen

– Ja vi har venta på lenge på dette, jeg tror denne butikken blir utrolig bra, også for de ansatte, sier Lehtonen, og det bedyres fra samtlige at det må skrives med store bokstaver at det er verdens triveligste betjening i Joker-butikken på Eidet

– De er helt unike, sier Knut Ove Hansen.

– Lange dager, og hektisk

– Det har vært lange dager og hektisk. Samtidig har det vært en stor dugnadsånd, så jeg har hatt mitt fulle hyre med å få delegert til alle og har sprunget fram og tilbake, sier Beate Ingebrigtsen.

Hun har 17 år bak seg i Joker, og er en av eierne sammen med Ståle Hanssen og Per-Arne Jakobsen.

Storfornøyd eiertrio: Ståle Hanssen, Beate Ingebrigtsen og Per-Arne Jakobsen. Foto: Tone M. Sørensen

Eiertrioen er svært tilfredse med den nye butikken.

– Vi er særdeles godt fornøyde, dette har blitt en flott butikk og blir dette funksjonelt så blir det veldig bra. Dette er et stort løft i en utkant, sier Jakobsen, som har vært prosjektleder under byggingen som er utført av hovedentreprenøren Øksnes Entreprenør.

Ingebjørg Vangen er miljøbevisst og unngår plastposer. Hun synes det var en praktfull butikk. -Den er flott, det er vel unt for de ansatte, sier hun. Foto: Tone M. Sørensen

– Vi har fått en stor og flott parkeringsplass også, slik at tilgjengeligheten er god, sier han.

Og kundene som strømmet på til kakefeiring i butikken, de var imponert.

– Jeg synes dette ser utrolig flott ut, en helt ny og oppdatert butikk. Dette har vi gledet oss til, sier Karine Jakobsen.

– Et fly av en butikk

På selve åpningsdagen var det hektisk, og det strømmet på med folk. Elin Davidsen som driver Joker Eidsfjord i Sortland hadde kommet til for å bidra.

– Jeg er her for å hjelpe til på den store dagen. Og jeg må si at jeg er litt misunnelig, dette er et fly av en butikk! Den er bare utrolig flott, smiler Davidsen.

Innleid sortlending: Elin Davidsen fra Joker Eidsfjord stilte opp for å hjelpe til på den store dagen. Foto: Tone M. Sørensen

I den nye butikken er det to kasser, der en hurtigkasse er beregnet kun for kortbetaling. Dermed skal det noe til før det blir kø.

– I påska hadde vi så mye kø i butikken at jeg foreslo at de kø-stående skulle ta en sang. Det skjedde titt som det var at det ble kø  siden det bare var en kasse. Da brukte jeg å finne på noe, for å myke opp stemninga, slik at folk som kanskje ikke kjente hverandre kunne begynne å snakke sammen, sier Beate Ingebrigtsen.

Ungene i Eidet barnehage sybens det var stas å se nybutikken, der de fikk is under feiringa. Foto: Tone M. Sørensen

Nybutikken og de ansatte fikk gaver fra underentreprenører som Bø rør og sanitør, og hele Eidet barnehage kom innom.

–  Jeg blir helt rørt, smiler Ingebrigtsen.

Bevilgning i siste liten

Om en måned er tilbudet til turister klart, to rom for utleie samt et servicerom med vaskemaskin og dusj.

-Det blir to hotellrom for utleie, og et fint tilbud tror vi for tilreisende, særlig for sykkelturister, sier hun.

Formannskapet i Bø hadde møtestart en time før butikkåpningen, og fikk dermed ordnet med bevilgningen for øl-salg i tolvte time, takket være en hasteparagraf.

– Siden vi allerede hadde en bevilgning hadde vi ikke tenkt på den, men den tillatelsen gjelder bare det enkelte bygget. Nå har næringssjefen ringt og sagt at det er i orden, sier Ingebrigtsen.