Bø vil utnytte «Monsen-effekten» i sommer

Formannskapet i Bø gav tommelen opp til å gå i gang med å lage markedsførings-filmer, som er rettet både mot turister og for å få nye innbyggere til kommunen.

- Vi må utnytte søkelyset vi får på Bø kommune, sier ordfører Sture Pedersen.   Foto: Tone M. Sørensen

Hele Norges villmann og tur-guru Lars Monsen kommer til Bø og Øksnes i sommer, og det var et av temaene ordfører Sture Pedersen orienterte om i formannskapet.

– Jeg er enig i at vi må utnytte den muligheten og være med å markedsføre Bø, når det blir tv-sendinger tre dager på rad siste helga i juli, og mye oppmerksomhet, sier Pedersen.

Film om vandrerparadiset

Man er i full gang med forberedelsene til Monsen-besøket. Tirsdag 29. mai blir det informasjonsmøte i Bøhallen, både om dette og om Reginedagan, som pågår samtidig.

– Vi har lite markedsføringsmateriale, og har sondert med profesjonelle folk for å få laget to-tre reklamefilmer om tilflytting og arbeidsplasser i Bø. Vi har den ene filmen om IT, det vi har lyktes, sier Pedersen.

Nå ønsker Bø også å få laget en film tilknyttet satsingen «hikers paradise», som er lansert av Visit Vesterålen i et møte med reiselivsnæringa. Kommunen skal bli et vandrerparadis.

– Der kan vi antageligvis få litt støtte til å produsere en informasjonsfilm, sier han.

Under livesendingene

– Vi ønsker også å synliggjøre det gode liv i Bø. Vi har mange eksempler på folk som er flytta til Bø, som ikke har tilknytning her men som har slått rot og etablert seg her med familie. Det vi vil prøve å få fram i en film er at det er mange muligheter i kommunen, sier Pedersen.

Filmene blir korte historier, spesialtilpasset markedsføring i sosiale media.

– Kostnadsrammen er på 100.000 - 150.000 kroner for produksjon av film, og vi har tenkt å bruke lokale bedrifter til å lage filmene. Vi skal ikke gjøre en bevilgning i dag, det får vi antagelig ta ved neste budsjettregulering, sier han.

Bø-ordføreren drømmer om å få promotert kommunen i beste sendetid:

– Vi må utnytte muligheten med søkelys på Bø. Er vi riktig heldig kan det hende NRK klarer å få noe av dette fram under livesendingene fra Bø, det er noe vi forsøker å spille inn, sier han.