Tunge forhold - men nærmer seg toppen av Denali

Børre Magne Albrigtsen og resten av fjellklatrergruppa tar seg stadig høyere opp på Denali. I dag gjør de et støt mot toppen av det 6200 meter høye fjellet.

Børre Magne Albrigtsen og resten av teamet har hatt noen utfordringer med været på vei opp Denali.   Foto: Arkivfoto

Ekspedisjonen befinner seg nå på Camp Three, 14.200 fot, og nærmer seg toppen av Denali.  Foto: Arkivfoto

I de siste oppdateringene fra ekspedisjonen som er på vei opp Denali i Alaska, opplyses det at værforhold har gitt en del utfordringer.


Børre har vært på tre av «The seven summits» - nå skal han bestige den fjerde

Denali er en av de såkalte «The seven summits», som består av de sy høyeste fjellene i hver verdensdel. Onsdag legger bøfjerdingen Børre Albrigtsen av gårde på nok et klarte-eventyr.

 

Slitsom forflytning

Lørdag var gruppen på Camp Two, på 11.200 fots høyde, der de har tilbragt dagen med å hente opp utstyr fra Kalhiltna-passet på rundt 10.500 fots høyde.

I løpet av helga gjorde de et forsøk på å flytte utstyret enda et hakk høyere opp på fjellet, for å klargjøre overflyttingen til Camp Three på 14.200 fots høyde.

På Camp Three har ekspedisjonen planlagt å tilbringe en siste natt for å akklimatisere i den tynne lufta høyt oppe i fjellet. Her var det også lagt inn tid til å gjennomføre øvelser med isøker og klatreutstyr.

– Teamet våknet til over 30 centimeter med «champagne-pudder», lett og fluffy perfekt skisnø, slik som alle skikjørere og snowboardere kjenner til. Snøen gjorde imidlertid dagen med flytting av utstyr fra et «cache» til det neste betydelig mer krevende og slitsomt, opplyser teamet.

Ligger godt an

Til tross for at de har opplevd et vedvarende lavtrykk og har fått forsinkelser på grunn av været i starten av ekspedisjonen, ligger de nå godt an i forhold til den planlagte tidstabellen for å nå toppen av Denali.


Denali-ekspedisjonen underveis i Alaska:

Forsinket inn - har nå klart første etappe

Været sørget for å forsinke avgangen for Denali-ekspedisjonen der bøfjerdingen Børre Magne Albrigtsen er med. Nå er gruppen med klartere underveis opp det 6200 meter høye fjellet.

 

Guide hos Mountain Trip Logan DeMarcus rapporterer I en oppdatering søndag fra Camp Two at teamet er ved godt mot i det de fortsetter ferden oppover fjellet og vil mandag gjøre et støt mot toppen på 6200 meter.

Målet er å nå toppen innen 31. mai.