Får skotsk mat-kjendis på besøk

Monica Wilde omtales som utendørskjøkkenets Jamie Oliver. Til helga kommer gourmketkokken til Bø for å lære bort triksene.

Mange ingredienser kan hentes fra naturen, og den skotske gourmetkokken Monica Wilde kommer til Bø for å holde kurs.   Foto: Innsendt

– Jeg er så gira, jeg gleder meg utrolig til dette kurset. Det er stort at Monica Wilde kommer, sier Tiu Similä, som er kursarrangør.

– Dette er første gang Monica er i Norge og det er en ære og få henne til Vesterålen. Hun selv beskriver at hun brenner for «Wild food, wild medicine, wild living and the old ways of doing and being», sier hun.

Kursstedet blir på Damperiet i Bø, som ligger ved Straumsjyen, og det er totalt 12 kursplasser tilgjengelig.

Gourmetkokk
 

Tiu Similä er kursarrangør og gleder seg til å få Monica Wilde til Bø.  Foto: Arkivfoto


 

Så, hvis du vil lære hvordan man lager god mat med ingredienser fra naturen rundt oss nå har du sjansen.

– Kurset handler om å bruke ville planter i matlaging, der man lærer å lage god mat med ingredienser fra naturen. Wilde kalles for utendørskjøkkenets Jamie Oliver. Hun er en kjendis i Skottland, og kan dette med å lage utrolig god mat med ingredienser fra naturen, sier Similä.

Wilde kan også endel om naturmedisin, men i dette kurset er det matlaging og bruk av de ville plantene som finnes i vesterålsnaturen som er i fokus.

– Det er stort å få henne hit. Hun er faktisk en gourmetkokk. Folk kan tenke at det smaker rart når man bruker slike ingredienser, at det blir trasig mat, men det er det motsatte som er tilfelle, sier Tiu Similä, som håper folk benytter tilbudet og sier der fortsatt er noen kursplasser som er ledig.