– Vi er utrolig takknemlig for den frivillige innsatsen

Mandag vil politiet forsøke å sammenholde alle de frivillige strandsøkene med de offisielle søkene som har vært organisert. – Vi må prøve å finne ut om der er plasser der det ikke har vært søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

Politiets innsatsleder Jørn Karlsen. Mandag skal alle strandsøk som er gjort i søket sammenfattes, for å se om der er områden man ikke har lett i.   Foto: Tone M. Sørensen

Søndag pågår det ikke organisert strandsøk, med «Gunnerus» som har ROV og sonar er ute i søk. Truls Henrik Johansen (23) har vært savnet siden forrige fredag.

Får oversikt mandag

– Når det gjelder strandsøkene blir det ei evaluering i morgen der vi sammenfatter og får oversikt over alle de frivillige søkene. Slik at vi får matchet opp mot de offisielle søkene som har vært. Når vi har fått inn alle de søkene gjør vi ei vurdering i morgen om der er plasser man ikke har søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

I løpet av helga har store ressurser vært satt inn i søket etter den savnede øksnesværingen.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Områder Øksnes vestbygd er krevende å søke i.


Store ressurser satt inn:

70 personer ute i søk fra Kråkberget

Politiet koordinerer nå et større søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). Lørdag ble det gjennomført strandsøk en rekke steder i Bø, der 70 personer deltok.

 

– Det er mye øyer og i tilknytning til alle øyene veldig mye holmer og skjær. Vi har brukt både strandsøk der vi har gått helt i fjærsteinene og hunder. Og det er veldig mye båter som har vært ute. Veldig mange områder er søkt gjennom både to og tre ganger. I morgen skal vi prøve å finne ut om der er noen plasser vi ikke har vært i det området, sier han.

– Enorm frivillig innsats

Politiets innsatsleder er glad for de mange som har bidratt.


Vil søke i Bø-området lørdag

Innsatsleder i Sortland, Jørn Karlsen, forteller VOL at søket etter savnede Truls Henrik Johansen vil fortsette i Bø-området lørdag.

 

– Det er en helt enorm frivillig innsats som har vært i dette søket. Vi er utrolig takknemlige og føler vi har et veldig godt samarbeid mellom de frivillige og de offisielle søkene som går. De som har vært mest aktiv i de frivillige søkene blir med på møtet mandag når vi har gjennomgang. Vi har jo samme målet alle sammen, det er å finne han, det er pri én, sier Karlsen

Han tilføyer at det foregår i dag en del frivillige søk.

Møysommelig arbeid

– Så har vi det det offisielle søket med «Gunnerus» som driver på med et litt mer møysommelig arbeid med å skanne havbotn for å finne hva som ligger der og ser de noe interessant så går de ned med ROV, sier han.

Karlsen sier det ikke er fastsatt, eller finnes noen regel for hvor lenge søk etter savnet pågår.

– For alle involverte er det optimalt å finne han så fort som mulig. Det har vært eksempler der personer er funnet etter flere måneder. Tida er en kritisk faktor, men det er ikke slik at man må finne han i løpet av ei uke eller fjorten dager, det lar seg gjøre å finne han senere også, sier Karlsen.