Vesterålinger imponerer i nordnorsk mesterskap i skyting

Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø ble nordnorsk mester torsdag. Flere skyttere fra Bø har kvalifisert seg til finale i morgen. Vesterålinger imponerer på regionalt mesterskap i Bodø.

Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø sto øverst på seierspallen i juniorklassen på baneskyting.  Foto: Landsdelsstevnet 2018

Lars Bakkejord-Johnsen ble torsdag nordnorsk mester i eldre junior-klassen på skytefelt.

Det er bare en av mange imponerende prestasjoner Bø skytterlag har levert under det regionale mesterskapet i Bodø. Bakkejord-Johnsen og flere andre har også kvalifisert seg for finaler i diverse klasser. Finalene avholdes fredag kveld, eller i løpet av helga.

Også Lars' bror Henning har imponert, og skjøt fullt hus på baneskytinga fredag. Nok en Johnsen, Torfinn, kom på andreplass i klasse 3-5 med 42/5, etter å ha tapt omskyting om førsteplassen.

Lars er ikke den eneste nordnorske mesteren fra Vesterålen foreløpig: Vesterålen skyttersamlag vant veteranklassen. Laget består av Will-Arne Jakobsen, Eilif Andersen, Kurt-Arne Rabben, Jan Fredriksen. På Facebook meldes det at laget vant overlegent, med en poengsum på 397 poeng.

Rabben har også kvalifisert seg til finale i klasse V55. Britt Elin Wangsbro Rabben har også kvalifisert seg til banefinale.

Skyttermiljøet i Vesterålen og spesielt i Bø er svært aktivt, og tidligere i juni ble det også klart at Bø får det nordnorske mesterskapet i skyting i 2021.