– Artig å teste krefter mot de gamle stjernene

Det var stor stemning med kampen mellom Lunas A-lag og Lunalegendene, som var et av innslagene i 50-års jubileet til FK Luna på Straume.

Oppgjøret på Straume mellom A-laget og Luna Legends endte 5-2. Og både de gamle og de nye stjernene synes det var stas å møtes til kamp på kunstgresset.

– Artig å spille mot gamlegutta, det var en grei kamp det, sier Thomas Albrigtsen som ble hyllet som kampens beste. Mange publikummere koste seg med kafe og kamp, og også gutter 16-laget spilte på Straume i forbindelse med feiringen av jubileet.

Thomas Albrigtsen var fornøyd etter kampen.  Foto: Tone M. Sørensen

 

Stor interesse

– Det har vært bra med folk i dag, så det er artig, vi merket at det var stor interesse for kampen, når de gamle stjernene tar på seg trøyene igjen, sier Michael Andreassen.

Fredag kveld var 130 samlet til festmiddag i samfunnssalen på Straume, der selveste Jørn Hoel spilte opp. Lørdag fortsatte feiringen blant annet med grilling og visning av kamp på storskjerm inne i Lunahallen.

– Det er ei skikkelig festfeiring dette, smiler Andreassen.

Og det er en særdeles vital fotballklubb som feirer et halvt hundre år. Med flott arena og hall og en masse glade tilhengere.

– At vi har klart å få til et A-lag i år er veldig bra, og vi har også et veldig godt gutter 16 lag, så det begynner virkelig å bli bra, sier Andreassen.

Gamle stjerner

Terje Olsen er den eldste blant de gamle stjernene som fikk testa formen mot dagens A- lag, og sammen med John Stephansen var det glimrende humør etter kampen.

Terje Olsen og John Stephansen deltok i jubileumsfeiringen på Straume.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Det var en bra kamp, jeg synes vi klarte oss godt, sier Olsen, som var på topp for for Luna på 1990-tallet, og har mange gode minner fra tida som spiller.

– Ja visst, de hadde nok litt respekt for oss de ungstrikene, både aldersmessig og vekstmessig, humrer Stephansen, som for øvrig synes det var litt syting om taklinger, noe han mener man bare må tåle.  Men at det ellers var en flott kamp, bortsett fra en ting:

– Vi skulle da klart å få den ballen i mål litt mer enn det vi gjorde. Men det var artig å spille, en fin kamp og fint å stille opp på dette under jubileumsfeiringen, sier han.

– Nå er det så unge gutter på A-laget at jeg kjenner ikke noen av spillerne. Det er tross alt 42 år siden jeg var på topp, humrer Terje Olsen

– Et fantastisk miljø

De to gamle stjernene har mange gode historier fra sine tider som spillere.

– Det har alltid vært et fantastisk miljø i denne klubben, og Luna har fostret opp mange gode spillere opp gjennom årene, sier Stephansen.

Han forteller at det var en mann han følte savn etter på banen i dag, og det er avdøde Bjarne-Kåre Torbjørnsen.

– Han var et ikon både her i klubben og på Sortland og i Vesterålen ellers. Vi savnet virkelig han her i dag, sier han.

-Det ble litt lite søvn, men ei veldig flott feiring. Jeg tror alle koste seg, sier Alexander Johnsen Tande, til høyre Merete Johnsen.  Foto: Tone M. Sørensen

 

Noe av de to husker best fra tida i klubben var samhørigheten, og det at man alltid tok vare på hverandre. Og en og annen kamp har blitt minneverdig også.

– Jeg husker veldig godt en kamp i Harstad i 1990. da vi var på tur bortover var det en som sa at hvis vi vant i dag, så skulle han slutte å snuse. Vi hadde to angrep i løpet av den kampen og vant 1-0, sier Olsen.

Det var Heine som hadde sverget på å legge bort snusboksen. Men om han virkelig gjorde det, sier historien ingenting om.

– Luna har vært en flott klubb å spille for, konkluderer de to.

Julie Willumsen og Inger Svaland var med på feiringen. – Kjempeartig og et flott anlegg. Overbygd tribune og kakeservering, det er bra standard, sier Svaland som kommer fra Hamar og er på ferie i Vesterålen.   Foto: Tone M. Sørensen