Arrangør Marius Jørgensen om Vetten Opp:

– 99 prosent sikker på at vi har det mest populære motbakkeløpet

Lørdag går motbakkeløpet Vetten Opp av stabelen for femte år på rad. Arrangørene har bestilt godvær og ligger organisatorisk godt an.

I fjor var Audun Erikstad desidert raskest opp i motbakkeløpet Vetten Opp.  Foto: Jan-Helge Andersen

– Vi er et samkjørt team som har gjort dette noen ganger før, så tross i at det er en del ting som skal på plass ligger vi godt an, forteller arrangør Marius Jørgensen.


Ingeborg og Audun raskest Vetten Opp

Ingeborg Hanssen fra Medkila og Audun Erikstad fra Vadsø var raskest Vetten Opp.

 

Vetten opp er det tredje motbakkeløp i Vesterålen Summer Games. Lørdag sendes mosjonsklassen ut klokken 11:00, og konkurranseklassen ut 12:00.

- Et vinnerkonsept

Arrangøren mener de med Vetten Opp har et vinnerkonsept.

– Jeg tror med 99 prosent sikkerhet at vi har det mest populære motbakkeløpet i Vesterålen, og at vi har hatt det siden vi startet. Dette blant annet fordi at løypa er lagt opp i en av de mest populære tur-traseene i Vesterålen, forteller Jørgensen.

Vetten opp arrangeres i år dagen før Reginedagan i Bø starter, noe som bidrar til at det er flere ferierende tilstede. Det er nemlig ikke slik at det kun er lokale som deltar.

– Vi har brukt å ha deltakere fra hele landet, og i år tror jeg vi til og med har noen utenlandske deltakere.

Marius Jørgensen, arrangør i Vetten Opp.  Foto: Gaute Bergsli

 

Har bestilt godt vær

Til tross for at Vesterålen har hatt godt vær denne uken, forteller Jørgensen at de har lagt inn bestilling på godt vær til arrangementet.

– Det er jo alltid godt vær under Vetten Opp, men nå til helgen ser det ut til å bli optimalt med mellom 11 og 15 grader. For de som skal delta er det fint hvis det ikke er for varmt, men samtidig ikke er så vått i marka, sier han.

Jørgensen mener at det kanskje har litt ekstra å si for de som deltar i mosjonsklassen at været er bra.

– Da er det bedre å nyte utsikten, samt å ta seg litt mat og drikke, mens de venter på å heie konkurranseklassen opp det siste partiet.


Nasjonal interesse for Vetten Opp

Interessen for årets utgave av motbakkeløpet Vetten Opp i Bø, som går av stabelen i Bø førstkommende lørdag, er stor fra løpere også utenfor Vesterålen.

 

Tar høyde for 300 påmeldte

Da det oppleves at de fleste melder seg på motbakkeløpet de to siste dagene, sier Jørgensen at det er vanskelig å estimere hvor mange påmeldte de får i år.

– Vi tar høyde for 300 påmeldte, men det er enda for tidlig å si. Alt mellom 200 til 300 deltagere tenker vi er fint, forteller han.

Dreining mot konkurranseklasse

Tidligere har det som regel vært et flertall av de påmeldte som har deltatt i mosjonsklassen, men i fjor så arrangørene en endring.

– Det vi så i fjor var at det var en dreining der flere meldte seg på i konkurranseklassen.

Hva årsaken til dette er vet ikke Jørgensen, men han tror at å delta i konkurranseklassen kanskje har blitt litt mer ufarliggjort.

– Det er mange som ønsker å springe på tid, enten for å vinne, eller for å kunne slå sin egen tid ved en senere anledning. Vi premierer jo i alle aldersklasser, så da er det nok morsomt å kunne konkurrere litt om heder og ære, slår Marius Jørgensen fast.


Ny runde med motbakkeløpet Vetten Opp i juli:

- Det blir enda litt bedre i år

22.juli er det duket for en ny runde med motbakeløpet Vetten Opp i Bø.