I mars ble det klart at Radio Bø skal utvide sitt dekningsområde til Lofoten og Ofoten. Nå er DAB-senderen kommet opp på Skrova i Lofoten, så da mangler det bare å få opp sambandet.

– Det er Telenor som leverer sambandet og det skal være oppe å gå på tirsdag. Hvis alt går greit håper vi at vi skal kunne starte med sendinger også til lyttere i det området om et par uker, sier Paulsen.

Den nye DAB-senderen til Radio Bø som er satt opp på Skrova vil ha god dekning. Grønt område viser der lyttere vil ha dekning, mens gult område indikerer hvor man muligens kan få inn Radio Bø. Signalkart utarbeidet av Eivind Engeberg. Foto: Skjermdump.

Han ser frem til at dekningen er på plass.

– Vi vet jo aldri helt sikker hvor man vil få dekning, så det blir spennende å se når alt er klart.

Tar mye tid

Den daglige lederen forteller at de egentlig skulle trekke sambandet på kabel eller fiber, men da arbeidet ble satt i gang var det ikke noe å koble det opp mot. Dermed måtte de finne en annen løsning.

– Det går med enormt mye tid til DAB fordi at det er så utrolig mye som skal på plass, uttaler han.

Radio Bø har allerede satt opp tre DAB-sendere i Vesterålen. En i Bø, en på Stokmarknes og en på Sortland.

Ofoten neste

Den neste senderen som skal opp er i Narvik, som skal gi signaler til Ofoten.

– Senderen skal stå i Veggfjellet i Narvik. Der venter vi nå på pristilbud på arbeidet, men vi håper den skal komme opp i løpet av høsten, sier Paulsen.

Det er også planlagt å sette opp en sender i Øksnes. Senderen er kjøpt inn, så nå må de bare finne et passende sted den kan plasseres.

– Det er vanskelig å sette opp slikt utstyr på vinteren, så den masten kommer muligens til neste år.

Må ansette flere

Med et utvidet dekningsområde må det produseres stoff som kan fenge alle i det aktuelle området. Dermed er det behov for flere ansatte.

VOL skrev i mars i år at det var seks som hadde søkt på stilling hos Radio Bø.

– Vi har enda en pågående prosess gående, men vi håper å få den avsluttet i starten av august.

Paulsen forteller at det er søkere både innenfra og utenfra regionen.

– Før i tiden var det mange lokalradioer, og da disse ble lagt ned satt det jo en del folk igjen med mye radioerfaring. Vi håper å ansette noen som kan farte litt rundt.