– Plasseringen er helt grei, men skytinga er ikke bra

18 år gamle Lars Bakkejord Johnsen fra Bø, er rimelig godt fornøyd med at han fikk 6.plass under onsdagens kortbaneskyting i klassen eldre junior, under Landskytterstevne.

Bøfjerdingen sa til VOL at han håpet å få full pott og hundre poeng i finalen. I stedet ble det 99 poeng, og en nier på ett av skuddene.

– Plasseringen er helt grei, men skytinga var ikke bra. Jeg trykker av litt for tidlig på avtrekkeren, fordi jeg var litt ukonsentrert, sier Lars Bakkejord-Johnsen

–  Tror ikke jeg kan vinne

Unggutten har fortsatt muligheter til å vinne medalje under årets Landsskytterstevne, selv om han tror det blir tøft. Fredag er det duket for finale i feltskyting, der han ligger på 11.plass.

– Jeg tror ikke at jeg kan vinne. Målet er å skyte meg opp et par plasser og få 12 treff i finalen, sier han.

Bakke Johnsen er foreløpig middels fornøyd med egen innsats under årets stevne. Nå vil han trene enda hardere for å kunne gjøre det bedre neste år.

– Det blir vel å gjøre det samme som jeg har gjort til nå, å trene stilling. Neste år stiller jeg for øvrig i klasse fem, som er en del av seniorklassen, sier han.

Vil bli konge

Når han skuer lenger frem, er målet å bli såkalt konge, ikke på haugen, men på Landsskytterstevne. For å bli det, må han vinne en av finalene under arrangementet.

– Jeg håper å bli konge en dag, men det er et langsiktig mål, slår Lars Bakkejord Johnsen fast.