– 99 poeng er bra, men alle vil ha hundre, oppsummerer Torfinn Johnsen. Han fikk totalt 339 poeng i konkurransen han var med i på Landsskytterstevnet - 99 av dem i finalen. 100 poeng er det beste mulige man kan få i finalen, og de aller beste fikk 248 poeng i de innledende rundene.

Også sønnene hans, Henning og Lars, fikk 99 poeng hver i finalen. Poengene de hadde fra dør, var med og avgjorde hvor de havna til slutt.

– For mitt vedkommende lå jeg litt bak etter kvalfiiseringa. Så jeg endte ikke så veldig høyt. Henning havna vel på rundt 50. plass. Lars kom på sjetteplass totalt, sier Johnsen.

Lars Bakkejord-Johnsen kom på sjetteplass i sin finale onsdag. Foto: Privat / Bø skytterlag

Hele familien er på plass på landsskytterstevnet i Stjørdal.

– Vi er fem stykker, totalt tre som skyter. Vi skyter for Bø skytterlag.

Det er flere fra laget på stevnet, men deresterende har ikke kvalifisert seg til finalene. Dermed er det familien Bakkejord-Johnsen som forsvarer Bøs ære. Samtlige av de tre er også kvalifisert til finaler i andre klasser enn dem de konkurrerte i i dag.

Det er altså en skytefør familie som kjemper i finalene på landsskytterstevnet.

Henning fikk også 99 poeng i sin finale. Foto: Privat / Bø skytterlag

– Hvordan ble egentlig skyting et familieforetagende?

– Jeg begynte å skyte for over 30 år sida, og har holdt på i alle årene, men satsa mer de siste ti. Ungene ville være med. Det er kanonartig at de vil ha samme hobby som meg, sier Johnsen.

Bø er langt fra det eneste stedet i Vesterålen det er interesse for skyting, ifølge Johnsen.

– Vi har flere gode skyttere i Vesterålen. Det ble 11 finaleplasser fra Vesterålen på landsskytterstevnet. Pluss at vi har tre topp ti-plasseringer klasse én, nybegynner og voksen. Skyttermiljøet i Vesterålen er bra, sier han.