Radio Bø utvider nå staben sin, og radiovert Ted Ivar Paulsen har fått selskap i studio.

– Da vi skulle begynne med et så stort område på DAB, må vi ha litt mer folk, slik at vi foreløpig har opprettet to stillinger på 50 prosent, sier Paulsen.

Direkteinnslag og reportasjer

Rayner Skare Lind som bor på Melbu i Hadsel kommune, skal være utgående reporter for Radio Bø.

– Han skal jobbe en del ute i periferien med å skaffe innslag, og også jobbe ute med direkteinnslag og lage reportasjer. Og så har jeg fått ei sammen med meg i studio, Lill Therese Solsem. Hun skal bidra med å lage sending og også dekke opp litt på kontorsiden og når folk har ferie. Det er litt sånn å være i radio, da er man litt «potet» og må være litt både her og der, sier han.

Rayner Skare Lind fra Melbu er radiojournalist i Radio Bø. Foto: Privat

Lind har erfaring fra å arbeide med radio og er også frivillig medarbeider for Radio Melbu.

– Folk må ikke nøle med å tipse meg om glad-saker som fortjener å komme på lufta, sier Lind til VOL.

Narvik neste ut

Nå har Radio Bø fått DAB-en i Lofoten på lufta, som kom på plass tidlig i august. Og satsingen stanser ikke der, Radio Bø skal nå erobre stadig nye områder i distriktet.

– Nå driver vi på og ser videre på Narvik som neste område. Det er et stort område. Vårt DAB-område som vi skal bygge ut er Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Når du søker på DAB og får den konsesjonen, så er det veldig store områder denne er tildelt for. Det er ikke som på FM, som bare er for en kommune. Vi håper å få Narvik i drift i løpet av oktober, sier Paulsen.

Konsesjonen fikk radiostasjonen tildelt for noen år siden, og DAB-utbyggingen startet i Bø med at man fikk sender på Storheia og Ånstadblåheia som er oppe og går og i drift.

Årsmøtet bestemmer navnet

– Vil dere beholde navnet nå som dere blir så store?

– På det siste årsmøtet ble det bestemt at Radio Bø skal bestå videre. Det er årsmøtet som bestemmer slikt, men jeg tror spørsmålet om navneskifte vil dukke opp igjen. Det tror jeg nok det kommer til å gjøre, det er litt ulike meninger om det der, men til syvende og sist er det årsmøtet og andelseierne som bestemmer, sier Ted Ivar Paulsen.

– Det er et ganske stort løft vi gjør. Det er faktisk 22 kommuner, ler Paulsen om det enorme området.

Med på lytterundersøkelse

Nøyaktig hvor mange lyttere den lille store lokalradioen i Bø har, vet man ikke.

– Vi har meldt oss inn i en lytterundersøkelse vi skal være med i, men det tar ei viss tid før den viser resultater, fordi det er et system vi skal inn i. Selv om vi ikke har nøyaktige tall, når vi flere nå og håper at folk i Lofoten etter hvert skal finne oss på DAB, sier Paulsen.

Når ut til stadig flere lyttere: Radio Bø er på lufta i Lofoten, og Narvik er nestemann ut med DAB-sending. Foto: Innsendt

Han tilføyer at han tror det vil ta litt tid og markedsføring før lofotværingene slutter seg til rekken av trofaste lyttere.

– Vi skal gjøre litt markedsføring og kampanjer for å få folk til å våkne. Folk må ta et søk på sin bilradio for å få oss på DAB. Slikt sett er det litt annerledes enn sendinger via FM, sier han.

Håper på bingo-savn i Lofoten

– Det blir spennende med satsingen i Lofoten, og vi håper de har lyst til å spille bingo også. Det er helt klart den største inntektskilden vår. Da lofotradioen eksisterte, hadde befolkningen tilbud om radiobingo, men den ble borte for noen år siden. Dermed håper og tror vi at der er noen bingospillere der som har lyst til å være med på radiobingo, sier han.

Paulsen medgir at det er alt annet enn stille og rolige dager i Radio Bø.

– Vi har fått litt tilbakemeldinger fra lyttere i Lofoten som synes det er mektig artig. Vi fikk telefon fra ei dame fra Reine i Lofoten som hørte oss. Det var skøy, fordi vi var litt usikre på hvor lagt senderen vår rekker. Vi visste at Svolvær og Kabelvåg var bankers, men de kan altså høre oss på Reine også, sier han.

– Mener det er like viktig

Radio Bø har langt fra gitt opp det å sende på FM-båndet.

– Vi satser i tillegg også videre på FM og har overtatt FM-nettet til Radio nord-Salten, som dekker Hamarøy, Tysfjord og Steigen. De måtte legge ned fordi de ikke hadde økonomi til å drive, og vi har søkt om den konsesjonen og fått den slik at vi overtar sendenettet deres, sier Paulsen.

– Vi vil satse også på FM fordi vi mener det er like viktig. Det er fortsatt mange som ikke har fått seg DAB i sine biler, og at vi kan være oppe og gå og sende på begge, er en styrke for oss. Også håper vi virkelig at vi får fortsette på FM når det skal opp til vurdering. Vi kommer til å fortsette og kjempe for at FM-nettet skal bestå, sier han.

Lokalradioforbundet kjemper også den kampen for fullt.

– Vi vet ikke mer om FM nå enn at vi har tillatelse ut 2021. Men vi kommer til å stå på for fullt og ønsker å fortsette på FM, fordi vi når lengre med FM-signalene, sier han.