Avviser Bø-skyting:

Hevdet å ha hørt skudd: Politiet: – Det var en gammel Opel

VOL fikk i helga inn tips fra folk som mente de hadde hørt skyting i Bø. Politiet avviser dette, og sier at det er snakk om en gåen eksospotte.

Per Erik Hagen sier ingenting tyder på at lydene meldere mener å ha hørt på Bø i helga, var skudd.  Foto: Silje Helene Nilsen

VOL fikk tips fra en kvinne i Bø som mente å ha hørt skudd fredag kveld. Lørdag skal samboeren hennes ha hørt det samme. De to opplevde det svært ubehagelig, og tok kontakt med politiet.

VOL snakket i helga med politiet, som sa de ikke hadde grunn til å tro at noe mistenkelig hadde skjedd. Hverken skytterlaget eller ordføreren kjente til skytinga utover at de hadde hørt at noen andre sier de har hørt skudd. De har ikke hørt noe selv.

Ifølge politiinspektør Per Erik Hagen har de fått et par meldinger fra publikum, men de mener det ikke er snakk om skudd.

– Det var en gammel Opel. Med den informasjonen vi sitter på, var det ikke noe annet, sier han. Hagen sier de har vært i kontakt med en bileier hvis registreringsnummer ble oppgitt av melderne.

Vedkommende er bedt om å skifte eksospotta på bilen.

Hagen mener det er rett å melde fra til politiet om man mistenker at man hører skudd.

– Hvis folk er usikre på om det de hører er et skudd og har en bekymring, må de melde fra til politiet. Det er helt ok å melde fra slik at vi kan få sjekka det ut, sier han.

Han sier de ikke har mottatt ytterligere henvendelser om saka enn de som er gjengitt via pressen.