Spar i Bø kåret til årets servicebutikk:

–  Artig at vi fra lille Bø er i norgestoppen

Under feiringen av at matvarekjeden Spar fyller 25 år i Norge, ble Spar i Bø tirsdag kveld kåret til årets servicebutikk i region midt og region nord. Det synes Jan Andersen, kjøpmann ved butikken er veldig morsomt.

Daglig leder ved Spar i Vinjesøen i Bø, Jan Andersen, forteller at han og staben får mye skryt for fruktdisken i butikken. - Mange kommer hit utelukkende for å kjøpe frukt, sier han.  Foto: Vidar Eliassen

– Vi er kjempeglade og synes det er veldig morsomt at vi fra lille Bø er i norgestoppen, sier han.


– Vi fikk en ny giv da vi skiftet kjede

Sparbutikken på Vinje i Bø, har hatt en rivende utvikling i løpet av de siste tre årene.

 

Da VOL ringer er de midt i feiringen på Gardermoen med flere tusen andre fra matvarekjeden.

Ifølge Andersen var det rundt 65 andre butikker fra kjeden, fra Kristiansund i sør til Berlevåg i nord, som konkurrerte om prisen.

Mye som må klaffe

Kjøpmannen sier at det er flere ting som måtte være på plass for at de skulle vinne en slik pris.

– Medarbeiderne har gjort en fantastisk jobb med butikken slik at kundene trives hos oss og ønsker å komme tilbake. Samtidig er det også rutiner på ledersiden som må være på plass, sier han.

Kundeundersøkelsen veier tyngst

Det kjøpmannen derimot er mest stolt av er at kundene har bidratt til at de vant prisen.

– Kundeundersøkelsen er en av faktorene som spiller inn når slike priser skal deles ut. Jeg er veldig glad og stolt av at våre kunder, som har deltatt på kundeundersøkelse, synes vi gjør en god jobb. Det er det som veier tyngst, slår Andersen fast.

Kjøpmannen ønsker at butikken skal fortsette å ligge på topp.

– Målet er å holde en slik standard at vi kan fortsette å være i norgestoppen, sier han.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, gratulerer teamet rundt Spar i Bø og Andersen med prisen på Facebook.

– Denne typen arbeidsplasser er så viktige for alle kommuner, men spesielt for små distriktskommuner. Alle typer butikker i vår kommune er med å bidra til en av de viktigste næringene vi har i Bø. Det er viktige arbeidsplasser for de som jobber der og hver dag bidrar de til det gode liv i Bø. Å handle lokalt er fornuftig. Da er vi alle med å skape viktige arbeidsplasser. Enkelt og genialt, skriver Pedersen på Facebook.