Hjort sett for første gang i Bø

Første juledag fikk Jan Andersen og familien et uvanlig syn under morgenkaffen. Tre elger kom springende utenfor huset på Vinje, med en hjort hakk i hæl.

– Vi ble litt overrasket, men synes så klart det er veldig morsomt, sier Andersen til VOL.

Litt ensom

Han har aldri sett hjort i Bø tidligere, men tror den var litt ensom da den sprang sammen med elgene.

– Jeg tenker at hvis det kommer hjort hit og med den hastigheten den formerer seg, kan det bli trangt om plassen, sier han og ler.

Tor Andersen er viltforvalter i Bø, og sier til VOL at han heller aldri har hørt at det har vært observasjoner om hjort der tidligere.

– Jeg har hørt om hjorteobservasjoner andre steder i regionen i år. Man kan bare spekulere i hvor den kom fra, men det kan være enkeltdyr som har kommet seg videre nordover. Når den nå går mellom husene, vil sikkert flere observere den, sier han.

– Ikke helt normalt

Viltforvalteren synes det er artig med hjort i Bø, og ser ikke bort fra at det kan komme flere hjorter til regionen etter hvert som det blir varmere lenger nord.

– Det kan være streifdyr, men hvis de etter hvert skulle trives her kan det hende at de slår seg til ro, sier Andersen, og henviser til en liten flokk med rådyr på Kjelløya.

Han synes det var ganske spesielt at hjorten ble observert sammen med flere elger.

– Det er ikke helt normalt, for etter hva jeg har forstått er ikke de så gode venner. Det er ganske interessant, synes han.