Reinshaugen-Hovden og Veonova-Ringstad er strømløse

Ber folk holde avstand til knekte lavspentstolper

En feil på Reinshaugen stasjon, fører til strømbrudd i Bø.

Dette melder Vesterålskraft. Feil på Reinshaugen stasjon medfører at området Reinshaugen - Hovden, samt Veanova - Ringstad for tiden er strømløst melder Vesterålskraft Nett på hjemmesiden. Montører er på tur ut for å feilsøke

Torsdag kveld ble det meldt om flere knekte lavspentstolper rundt om i Bø. Vesterålskraft ba da folk vise varsomhet:

– Nettselskapet melder at flere lavspentstolper har knekt i uværet i Bø og vi ber publikum holde stor avstand til disse inntil montørene har fått utført retting på disse og satt opp nye stolper. Ledningene kan være strømførende, skriver Vesterålskraft på sine facebooksider.

På grunn av sterk vind måtte montørene tenke sikkerhet og måtte avbryte arbeidet torsdag kveld på Eidet.

Arbeidet med retting ble satt igang fredag morgen.

– Kan fylle på

Administrerende direktør i Vesterålskraft, Hallvard Pettersen, sier til VOL at de har alt tilgjengelig mannskap ute i Bø.

– Vi vurderer å fylle på med folk fra Øksnes eller Sortland, dersom omfanget viser seg å være stort. Dette er en feil som ikke har store konsekvenser for mange, men som i stedet rammer enkeltkunder. Vi håndterer det etter beste evne, sier han.

På spørsmål om hvor raskt han tror det er mulig å utbedre feilen, sier Pettersen at det er en faktor som er avgjørende.

–  Dette er standard uvær. Vi er nødt til å ta hensyn til at arbeidet vi utfører ikke er til fare for mannskapene våre. Ingen blir sendt opp i stolper om vi vurderer det som farlig. Med utgangspunkt i den begrensningen, arbeider mannskapene våre så raskt de kan.

Pettersen oppfordrer ellers publikum som oppdager feil på nettet, enten det er i form av knekte stolper, ødelagte ledninger eller gniss, om å ta kontakt på enten Facebook eller via Vesterålskrafts vakttelefon.

– Vi setter stor pris på tilbakemelding fra publikum og ønsker at folk skal melde fra om de oppdager noe. Samtidig ber vi folk innstendig om å holde avstand til strømsituasjoner de kommer over, slår Hallvard Pettersen fast.