Sture sier ja til sin fjerde periode som ordfører

I september har Sture Pedersen (Høyre) vært ordfører i Bø i 12 år. Etter kommunevalget neste høst, er han klar for fire nye år, om velgerne vil ha ham.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen gikk «Fem på», da han ble lurt av P4 sitt programinnslag.   Foto: Tone M. Sørensen

Da VOL snakket med Pedersen sent i fjor høst, hadde ikke Høyre-politikeren bestemt seg for om han ville takke ja til ny ordførerperiode. Nå har han omsider gjort et valg.

– Jeg har bestemt meg for å gå på en ny runde. Det er mange som spennende navn som ønsker å være med i politikken og stå på liste, sier Pedersen, og legger til at lista blir klar i løpet av februar, sier han til VOL.

På spørsmål om hva som er drivkraften hans for å gå løs på sin fjerde periode som ordfører, svarer han:

– Drivkraften er å vise at vi må skape nye arbeidsplasser i både kommune og i regionen. Med de kontaktene jeg etter hvert har fått, ønsker jeg virkelig å bidra og gi gass i fire år til, sier Pedersen til VOL.

– Min intensjon er at vi skal lykkes. For klarer vi ikke å skape nye og spennende arbeidsplasser i kommunen, klarer vi heller ikke å rekruttere unge personer som kan komme tilbake. Lykkes vi ikke med arbeidsplassene, får vi en stor utfordring, legger Pedersen til.

Ordføreren presiserer at han ikke vil forskuttere en ny periode før valget er over og resultatet viser at bøfjerdingene vil ha ham.

– Jeg har i alle fall fått mange oppfordringer fra folk som ønsker at jeg skal fortsette, noe jeg setter stor pris på, slår Sture Pedersen fast.

Ikke felles

Høyre og Arbeiderpartiet har stilt felles liste i de tre siste kommunevalgene i Bø. Det har gjort Sture Pedersen til ordfører. De to siste valgene har Høyre/Ap dessuten vunnet med «kalassifre».

Valget i 2011 ga 63 prosent oppslutning, og valget i 2015 ga 59 prosent oppslutning til felleslista.

I 2019 blir det ingen fellesliste. Derimot signaliserer Arbeiderpartiet at de ønsker å markere mer arbeiderpartipolitikk i kommunestyret. Likevel åpnes døren for et samarbeid med Høyre.

– Bø Arbeiderparti har hatt et godt samarbeid med Høyre og ønsker også det i neste periode, uttalte partiet i en pressemelding fra i fjor høst.