Fredag åpner Bø sin nye rockebrakke

Fredag åpner Bø sin nye rockebrakke.

Kultur- og næringsetaten i Bø kommune: Kine Johnsen, Ivan Andreassen, Hanne Fredheim, Katie Hanken, Tina Paasche, Preben Woll Bostad og Melissa Solvang. Foto: Bø kommune 

Her ser vi noe av utstyret som finnes i brakka.  

En splitter ny musikkbinge eller rockebrakke som det også kalles er kommet på plass bak Bøhallen på Steine i Bø. Musikkbingen er satt opp av Bø kommune i regi av Bø Ungdomsklubb som i 2017 fikk 400 000,- i tilskudd fra Musikkutstyrsordningen for å etablerer Rockebrakke, opplyser Bø kommune i ei pressemelding.

– Med 400 000,- til fra Bø kommune, støtte fra sponsorer (takk til Bø retro, Kjell Morten Johnsen og Kristian Isaksen) og en god dose dugnadshjelp og entusiasme står musikkbingen i Bø nå klar til innflytningsfest.

Topp

Lokalet er 40 kvadratmeter stort, er lydisolert og akustisk tilpasset rytmisk musikk og fullt utstyrt med bandutstyr.  Instrumenter og lydutstyr står nå klart slik at de som vil både ungdom og voksne, enkelt utøvere og band kan komme og spille musikk. 

– Lokalet fungerer perfekt til bandøving, sier Tommy Nilsen, kulturskolelærer på slagverk og gitar på Bø kulturskole som har allerede rukket å ta lokalet i bruk som undervisningsrom.  Tommy underviser også på musikk i ungdomsskolen og ser positivt på lokalet som arena for et voksende bandmiljø blant ungdommer. 

– Vi jobber på spreng for å få de siste detaljene på plass til åpningen men det er ungdommene selv som kommer til å skape tilbudet ved å fylle rommet med musikk, forteller en stolt ungdomsleder Ivan Andreassen. Han har sammen med ungdommene og kulturskolen jobbet med å få til en slik arena over flere år.

På bildet øverst i saka, ser vi de ansatte på kultur- og næringsetaten som inspiserer rommet som del av en personalmøtet.  Rommet ble godkjent – men kultur- og næringsetatens hus-band blir den nok ikke. 

– Alle som vil er velkommen til å komme og ta en titt når rommet har offisiell innflytningsfest samtidig som arrangementet familiefredag i Bøhallen 22. februar.  Da vil en stolt ordfører klippe snor og rommet vil fylles med musikk og liv, opplyses det.