Historisk seier på samlagsskyting under NNM

Under helgens Nordnorsk mesterskap i skyting i Harstad, flesket Vesterålen skyttersamlag til med førsteplass i samlagsskyting i seniorklassen. Det er første gang i historien at et lag fra Vesteårlen vinner konkurransen.

Disse fire vant samlagsskytingen i seniorklassen under NNM fredag: Lars Bakkejord-Johnsen, Torfinn Johnsen, Erlend Sæther og Tor-Erik Iversen.  Foto: Privat

– Dette var veldig bra, og veldig artig at et lag fra Vesterålen endelig vant, sier Torfinn Johnsen (Bø), som selv var med på vinnerlaget.

De andre deltakerne var Lars Bakkejord-Johnsen (Bø), Tor-Erik Iversen (Sortland)  og Erlend Sæther (Andenes). Ifølge Johnsen er det nødvendig at alle på laget skyter svært bra for å dra i land en slik type seier.

– Alle må skyte jevnt bra under hele konkurransen. Det var dessuten ganske utfordrende forhold i dag, men alle skjøt utrolig bra, sier han.

Skytterne så ut til å ha kontroll fra start og ledet etter første skyting. Dermed var det opp til ankermann Erlend Sæther å dra seieren i land.

– Ankermannen må ha nervene på rett plass, og Erlend kontrollerte det inn på en veldig bra måte. Vi ledet også med tre poeng før siste skyting, sier Johnsen.

På spørsmål om hvorfor det har tatt så lang tid før Vesterålen fikk et lag som tok samlagsseieren, svarer Johnsen at det har mye å gjøre med at skyttersporten i regionen har vært på solid fremmarsj de siste årene.

– Vi har hatt flere ungdommer de siste årene som har vært kanongode, og noen av dem har tatt skrittet opp. Både Lars og Erlend er blant disse, sier han.

NNM fortsetter lørdag, som er mesterskapets siste dag. Da står feltskyting og baneskyting på programmet.