Reginedagan:

Eventyrstund satte ny rekord - fornøyd med årets festival

Reginedagan bød på et variert program, og festivalkomiteen er godt fornøyde med gjennomføringen av årets folkefest i Bø.

Historisk helaften i lokalet: Publikum storkoste seg på Haugsnes, der Synne Meland holdt konsert. – Det har vært godt besøkt og veldig god stemning under arrangementene i Reginedagan, sier prosjektleder Elrid Pedersen.   Foto: Tone M. Sørensen

– I det hele tatt har det vært veldig bra, og ingenting har gått skeis. Jeg synes det var et variert og fint program i år og vi er veldig fornøyde med at vi har klart å få engasjert så mange ungdommer, sier Meliassa Solvang ved festivalkontoret.

På UL Midnattsol har unge kunstnere hatt utstilling hele uka. Her var det også ungdomskonsert fredag, og boklansering.


Se bildene fra Ung kulturstrøm

Fredag gikk konserten Ung Kulturstrøm av stabelen på Eidet bygdehus.

 

– Fokuset på barn og unge i år har vært spesielt, det er ei storsatsing. Med unge kulturstrømmere innen både utstilling og musikk, sier prosjektleder Elrid Pedersen.

Ny rekord

– Det var veldig bra, og både på åpningen og avslutningen av festivalen var det ungdommer som spilte. Jeg synes det har vært veldig høy kvalitet på de arrangementene vi har hatt, og de har vært gjennomsnittlig bra besøkt, sier Meliassa Solvang.

Søndag var det friluftsgudstjeneste på Kalvøya, med et godt oppmøte med 41 deltakende på gudstjeneste på den lille øya.

Og eventyr har virkelig slått an i festivalen til ære for Nord-Norges egen eventyrdronning.

– På fortellerstund for voksne med Liv Helene Willumsen og Gøril Karlsen ble det ny rekord med om lag 50 i salen. Det er veldig bra, sier Solvang.

God dialog med publikum

Tilbakemeldingene fra publikum har vært gode.

– Lørdag var det bokbad med Svenn Henriksen, som er kjent for å være veldig åpen og ærlig. Da ble det en diskusjon, men på en måte er det bra fordi han hadde en veldig god dialog med publikum gjennom hele bokbadet, sier hun.


Sortlending Mikkel Bugge skriver om det å føde barn i sin nye bok:

– Når jeg skriver fra et annet perspektiv, er det mye lettere å smugle inn meg selv

Mens forfattere flest er opptatt av døden, har Mikkel Bugge sett nærmere på hva som skjer i den andre enden. I fortellingen rundt livets start utforsker han den skjøre tiden like før, under og etter at et barn er kommet til verden.

 

Også i eventyrstund for de voksne var det en god dialog med publikum.

– Vi gjorde det veldig intimt, ved at publikum satt veldig tett på de som holdt fortellerstunden, slik at de nesten hadde publikum på fanget. Alt i alt synes jeg Reginedagan har vært veldig vellykket. Folk har virket fornøyde og komiteen er fornøyd, sier hun.

Solvang er med i festivalkomiteen for andre år på rad, og hun synes selv årets Reginedagan har hatt enda mer piff enn fjorårets.

Godt besøk på arrangementene

– Det har vært bra besøk på alle arrangementene. På midnattur til Sinahula var været kaldt men tirsdag under familieturen var det masse folk. Lygarkvelden gikk veldig fint, og der var det bra med folk, sier Elrid Pedersen.

Også filmvisning rekonstruksjon Utøya trakk full sal, med besøkende ordførere og publikum fra nabokommunene.

– Det var en veldig sterk opplevelse og film og vi gjorde dette fordi 22. juli er under Reginedagan. Kirkekonsert i Malneskirka søndag med Kjell Henriksen var en veldig fin konsert, sier hun.

– Det har vært veldig god stemning på alle arrangementene i Reginedagan. Også fagdagen ble veldig fin, og en litterær salong som vi hadde på Skagakaia ble populær, sier Pedersen.

Lag og foreninger stiller opp

– Reginedagan har holdt på i 20 år, så de vet hva som skal til for at det skal bli bra. Det er mye innsats fra mange, og lag og foreninger har stilt opp og bidratt til at det ble en fin festival, sier Solvang.

Hun trekker fram lydtekniker Tommy Nilsen som har stilt opp med lyd til alle arrangementer.

– Han er utrolig god å ha, fordi han har peiling på lyd og det trenger vi på mange arrangementer. Han er utrolig behjelpelig og reiser rundt i hele kommunen og fikser. Nå som det var avslutning i går, var det nesten litt vemodig, fordi uka har gått så fort. Kort oppsummert er vi godt fornøyde med Reginedagan, slår Solvang fast.


Avsluttet Reginedagan i nydelig sommervær

Litt vind til tross, avslutningen av Reginedagan var en flott affære.Ser du naboen på Monsen-tur?

Lørdag arrangerte Reginedagen «I Monsens fotspor» i Bø.Reginedagan:

Will bergtar med eventyr fra naturen

Will Rubach lager sine egne eventyr fra naturen. Ungene satt om tente lys da det var eventyrstund i Reginedagan.Kystlagets familiedag i Reginedagan:

Hør den gode snekkelyden av en fire hesters Marna

Bø kystlag hadde alliert seg med Øksnes kystlag, for å kunne spille musikken av en fire hesters Marna som tøffer i vei på tørt land. – Å få i gang denne motoren er ikke alltid like lett, humrer Fridtjof Lynghaug.Reginedagan:

– Å få være en del dette har gitt meg et skikkelig løft

For Ingéla Hjartøy Hagen har det å være med på sin aller første utstilling vært en skjellsettende opplevelse. – Jeg har fått masse motivasjon, lært mye og fått utrolig mange fine tilbakemeldinger, sier hun.Familiedag med Bø kystlag: Ser du noen du kjenner?

Både store og små koste seg da Bø kystlag slo et slag for kystkulturen.Eventyrdronninga fra Bø oversettes til tysk og engelsk

– Det er fantastisk at flere av bøkene til Regine Normann nå er tilgjengelig på tysk og engelsk.Konsert for ungdom fredag i Reginedagan

Responsen fra band som vil spille under «Ung kulturstrøm» fredag har vært stor. Konserten av ungdom og for ungdom skjer fredag 26. juli på Eidet.Se bildene fra åpningen av Reginedagan

Denne helga åpnet Reginedagan i Bø. Se bildene fra åpningen i billedgalleriet.Se Zoo spille i originalbesetning fra 60-tallet

Bandet Zoo er ekte nordnorske pophelter. Under Bø Retro spilte de opp med originalbesetning og fylte dansegulvet. – Det tok helt av, sier Royer Larsen.  Bø Retro fylte Bøhallen: Stor stemning og fullt dansegulv

Bø Retro var en suksess lørdag, og det var stint på dansegulvet i Bøhallen. Ser du noen du kjenner?Flott utstillings-åpning i Reginedagan:

Unge talenfulle kunstere viser bredde

I UL Midnatsol viser tre unge kunstere fram sine verk under folkefesten i Bø. Reginedagan gir unge kunstnere en ny arena å vise seg fram på gjennom signaturprosjektet «Ung kulturstrøm».