Høyres Hovedorganisajon med gigantblemme:

Utropte Ibestad som Høyres beste kommune i valget. Hadde ikke fått med seg at Bø gjorde det seks prosent bedre

I en artikkel i Harstad tidende tirsdag, kan man lese at Høyre i Ibestad kommune i Troms, fikk høyest oppslutning av alle landets Høyre-partier.

Bø-ordfører Sture Pedersen (H)  Foto: Tone M. Sørensen

– Jeg kan også bekrefte at dette er det beste Høyreresultatet blant alle landets kommuner, sa rådgiver i Høyres hovedorganisasjon, Martin Engeset, til Harstad tidende tirsdag (bak betalingsmur).

Men han var nok for rask på labben, for ifølge de offisielle valgresultatene, hadde Høyre i Bø kommune en oppslutning på 57 prosent, som er seks prosent mer enn resultatet til Ibestad.

– Det hadde rett og slett gått meg hus forbi. Jeg oppdaget blemmen først i går ettermiddag, så dette må jeg ta på min kappe, sier Engeset til VOL.

Han gleder seg først og fremst over at valgresultatet til Bø er såpass formidabelt.

– Det er helt makaløst, og det vitner om at ordførerkandidaten yter stor respekt og tillitt. Bø har gjort en god valgkamp og har stor tillitt i befolkningen. Det er all grunn til å være imponert over det de har gjort, slår Engeset fast, før han legger til:

– Det er også mye som tyder på at Bø Høyre fikk den beste oppslutningen ved et kommunevalg i historien.

Sture Pedersen lar seg ikke provosere over glippen.

– De var ikke godt nok informert, og dermed ble det feil. Men rett skal være rett, sier Bø-ordføreren i en knapp kommentar til VOL om bommerten.