To bøfjerdinger bidro til å samle inn nesten 13 millioner kroner

Jack Nikolaisen og Svein Helge Martinussen, begge fra Bø, og resten av Team Rynkeby i Norge samlet inn 12,7 millioner kroner til Barnekreftforeningen.

  Foto: Privar

Det forteller organisasjonen i en pressemelding. Dette er ny rekord.
Team Rynkeby sykler til Paris og sørger for sponsorer. I år ble sykkelturen avviklet for 18. gang. Prosjektet består av hele 2.100 syklister og 500 hjelpere fordelt på 54 lokale lag fra syv land: Danmark (19 lag), Sverige (16 lag), Norge (9 lag), Finland (7 lag), Færøyene (1 lag), Island (1 lag) og Tyskland (1 lag).

Målet er å samle inn penger til barn med kritiske sykdommer. I Norge går alle de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen. Det har vært med norske lag siden 2014. I 2018 klarte laget å skape 9,8 millioner kroner i Norge. Det var ny rekord, men årets bidrag knuste denne rekorden. I alt har norske Team Rynkeby-lag samlet inn drøyt 39 millioner kroner siden oppstarten. Hele organisasjonen nærmer seg en halv milliard kroner. Danske lag, som har holdt på siden 2002, nærmer seg alene 300 millioner kroner.

Det norske laget hadde flere lokale events. Blant annet syklet de Arctic Race of Norway-løypa. Laget var de første som fikk lov til å sykle opp til Storheia.

Bøfjerdingene på årets norske Team Rynkeby står i bakerste rekke som nummer åtte fra venstre og nummer to fra høyre.