Bø IL har etablert droneracing-gruppe

Bø Idrettslag har etablert en egen avdeling for droneracing, og søker om etableringsstøtte til innkjøp av utstyr.

Illustrasjonsbilde til dronesak.  Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Droneracing-gruppa påpeker i sin søknad til Bø kommune at droneracing er en rask voksende idrett i Norge. Droneracing-gruppen under Bø IL skal være et alternativ til barn og unge som er interessert i presisjon, teknikk og teknologi.

– I tillegg til å fly er også reparasjon og vedlikehold en stor del av sporten, og hvor planen er å la de få prøve å bygge en drone selv i løpet av vinteren 2019/2020, påpeker gruppelederen i søknad om økonomisk støtte.

Videre presiseres det at inngangsbilletten kan være ganske kostbar for noen. Derfor har gruppelederen søkt og fått midler/støtte fra samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge.

– Gruppa har per nå kjøpt inn to sett med drone, kontroll og briller, slik at alle har en mulighet til å prøve før de går til innkjøp. Håper vi er kvalifisert til å få etablererstøtte selv om vi er underlagt Bø IL, heter det i søknaden til kommunen.