Bøfjerding ble varaordfører i Bærum

Siw Wikan fra Bø, ble nylig valgt til varaordfører i en av Norges største kommuner.

Siw Wikan, fra Bø, er valgt til varaordfører i Bærum.  Foto: Bærum Høyre.

– Det er veldig hyggelig å ha fått den tilliten som det å inneha ett varaordfører verv, er. Også med tanke på at Bærum tross alt er Norges 5. største kommune med snart 127 000 innbyggere. Man blir litt ydmyk og føler på å vise seg tilliten verdi, skriver Siw Wikan i en melding til Vol.

51 år gamle Wikan bodde i Bø frem til 1985, før hun satte kursen til Florida som utvekslingselev. Deretter ble det noen år på Sortland før hun satte kursen til Bærum i 1998, hvor hun har bodd siden.

Wikan har vært aktiv i politikken i mange år og ble først valgt inn i kommunestyre for Bærum Høyre i 2007. Når hun nå har blitt valgt til vervet som varaordfører, er det flere politiske områder hun ønsker å være med å sette sitt preg på i årene som kommer.

– Det er mange interessante områder, og særlig vil jeg nok følge byggingen av Demenslandsbyen som etter planen skal stå ferdig til neste sommer. Dette er ett av Bærum Kommunes prestisjeprosjekter som jeg som utvalgsleder for bistand og omsorg, og som ble vedtatt i 2013. Ellers er det flere samferdselsprosjekter som blir viktig, inkludert ny E18 og Fornebubanen, i tillegg til utviklingen av Fornebu, Sandvika og Bekkestua innen arealpolitikken, forteller Siw Wikan.