Skyting:

To gull til Sonja i vurderingsstevne

Sonja Tobiassen fra Bø sikret seg to gull i luftrifleskyting i Fredrikstad Open lørdag. – Fornøyd med det, men det er en del å jobbe med, sier den meritterte skytteren.

FORNØYD: Landslagsskytter Sonja Tobiassen fra Bø tok lørdag to gull i Fredrikstad Open. – Jeg er fornøyd og glad for det. Resultatene var ukke fantastisk, men jeg skjøt bra i finalen, sier hun. Søndag har hun sjansen til å forbedre poengsummene.  Foto: Olympiatoppen

Tobiassen startet med skyting i september 2010. Året etter havnet ble hun tatt ut på skytterlandslaget ELITE. Hun har tatt flere NM-gull, deltatt i EM og VM og to Paralympics. Hun tar også sikte på Paralympics i Tokyo neste år.


Sonja fra Bø tatt ut til Skytterlandslaget ELITE

Norges Skytterforbund har tatt ut 13 skyttere på Skytterlandslaget ELITE foran OL- og PL-sesongen 2020.


Hun skyter for Karlotten miniatyrskytterlag i Tromsø.

I helga deltar hun i Fredrikstad Open. Lørdag ble det gull i både stående (R4) og liggende (R5) i klasse SH2.

Skyting for funksjonshemmede er delt inn i tre klasser, der SH1 og SH2 skiller på graden av funksjonshemming, mens SH3 er blinde og svaksynte.


Sonja fra Bø med i utvalg som skal gjøre forholdene bedre for personer med nedsatt funksjonsevne

Regjeringen vil styrke ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) som ble lovfestet i 2015. I den forbindelse har de satt ned et offentlig utvalg som skal foreslå forbedringer.


– Jeg er fornøyd og glad for gullene, men det er en del å jobbe med. Resultatene er ikke fantastisk, men jeg skjøt bra i finalen, sier hun til VOL.

I finalen skyter de åtte beste fra alle klassene.

Hun har samme konkurranseprogram i dag.

– Jeg håper at jeg skal klare å øke poengsummene, så får vi se, sier hun.

Vurderingsstevne

Fredrikstad open er et vurderingsstevne og resultatene her har betydning for uttak til internasjonale konkurranser i 2020.


Søker Bø om sponsormidler:

Sonja satser på OL i Tokyo i 2020

Landslagsskytter Sonja Tobiassen fra Bø er avhengig av økonomisk støtte for å kunne satse for fullt på de paralympiske leker i Tokyo. Nå søker hun hjemkommunen om sponsormidler.


– Det første internasjonale stevnet er i De forente arabiske emirater i mars. Så får vi se hva man blir tatt ut til, sier hun.

Hun har likevel tett program fremover.

– Nå skal jeg på et rehabiliteringsopphold på Beitosdølen frem til jul. Siden jeg er på landslaget blir det tett oppfølging og samlinger fremover, sier hun

Tilhørighet i nord

Det neste stevnet i Norge, er Kisen Open på Kløfta. Dette stevnet går i Alfhallen, som er en av Norges flotteste innendørs skytebaner.

– Det er mange gode norske skyttere som har bosatt seg i nærheten av hallen. Ideelt sett burde jeg også ha bodd der, men det er noe med å høre hjemme i nord. Jeg har for eksempel alle sponsorene mine i Bø, sier hun.