Bø Hundeklubb får midler til ny hall

Natt til torsdag 9. januar ble plasthallen til Bø Hundeklubb tatt av stormen. Klubben stod uten forsikring og lanserte en «spleis» til ny hall. Nå åpner Bø kommune lommeboka.

Sterk i kastene på Mårsund: Stormen raserte tidligere i måneden treningshallen til Bø hundeklubb.   Foto: Innsendt

– Vi har grått våre modige tårer. Det var trasig, spesielt fordi vi har lagt ned ufattelig mye arbeid for å få dette til. Vi er en liten hundeklubb i en liten kommune, så det er egentlig ganske utrolig at vi klarte å få opp en treningshall for innendørs trening, uttalte styremedlem Hilde Nilsen til Vol tidligere i måneden.

I søknad om midler til Bø kommune, ytrer Nilsen et ønske om å sette opp en ny hall i egen kommune, noe som igjen blir eneste innendørs treningshall for hund som hobby i hele Vesterålen og omegn

– Ikke en gang Sortland, Bodø, Narvik eller andre omkringliggende kommuner har dette tilbudet, påpeker hun.

Ikke ny plasthall

Nilsen sier videre i søknaden at Bø Hundeklubb nå går bort i fra tanken om en plasthall, og ønsker en ny hall med betongforskaling, skikkelige materialer og plater på tak.

– Dette fordi det ser ut som at plasthaller her er risikabelt grunnet mye fallvinder og stormer generelt sett. Vi ønsker ikke å ta risikoen en gang til der en ny sterk storm kan ødelegge hallen på nytt.

Et grovt budsjett viser utgifter på kr. 70 til 80 tusen til ny hall.

Hundeklubben søkte om kr. 20 000 i generell støtte fra Bø kommune.

Kommunen positiv

I svarbrev til hundeklubben sier kulturkonsulent Hanne Fredheim at Bø kommune synes det er et kjempeflott tiltak som bidrar til et helsefremmede bo- og nærmiljø.

Vi ønsker å støtte klubben med et tilskudd på kr. 20 000 til dette prosjektet.

– All ære til Bø kommune for fantastisk rask saksbehandling der jeg allerede dagen etter at søknaden var sendt, ble oppringt av saksbehandler. Etter to dager var pengene på konto, skryter Hilde Nilsen.

Klubben har også fått støtte fra lokalt næringsliv ved Spar Bø som har gitt klubben 5 000 kroner, noe de setter umåtelig stor pris på.

– Til sammen med sum på spleis som ligger ute er vi nå oppe i litt over 30 000 kroner, noe som er et stykke på vei til ny hall, påpeker Nilsen.