Ingen nye tilfeller i Vesterålen: – Hold dere hjemme og unngå fester og sosiale sammenkomster

Lørdag er det ikke registrert noen nye tilfeller av covid-19 i Vesterålen.

Det er flere som testes for viruset i Vesterålen, og som skal få svar senest mandag. Men per nå er det ingen nye tilfeller. Det er det ene tilfellet i Hadsel som så langt er Vesterålens eneste.


Ingen nye bekrefta smittetilfeller i Vesterålen

To personer er blitt testet for koronavirus i Øksnes, og man venter prøvesvar over helga. -Vi har per nå ingen nye bekrefta tilfeller i Vesterålen, og det er veldig bra, sier kommunelege Ellen B. Pedersen.


Bø kommune gikk i dag ut med følgende oppfordring til innbyggerne:

– Bø Kommune oppfordrer alle innbyggerne til å følge anbefalingene fra nasjonale myndigheter om å ha minst mulig kontakt med andre mennesker den nærmeste tiden. Dette er viktig for å begrense spredningen av koronaviruset mest mulig. Dette betyr blant annet at man unngår fester, sosial sammenkomster og andre møteplasser hvor det er flere til stede. Vi ønsker deg og dine en god helg og takker for ditt bidrag til å begrens smittespredningen.

De kommer også med en oppfordring til alle hytteeiere.

– Alle hytteboere velkommen til Bø, men i denne tiden oppfordrer vi dem til å holde seg i sin kommune.

Ordfører Sture Pedersen forteller også at kommunen nå innser de må komme med informasjon på flere språk.

– Vi innser vi har vært for dårlige på å informere på andre språk. Vi har mange sesongarbeidere og må få ut informasjonen på flere språk. Det jobber vi med nå.

I tillegg kan han informere at sykeavdelingene på Bøheimen nå er totalt nedstengt. Åpningstider der kun mellom 0800 og 1600 på hverdager. Fortsatt gjelder samme forholdsregler her som ved sykehusene, at kun strengt nødvendige besøk må foretas.

Helsestasjon i Hadsel stengt

I Hadsel kommer den samme beskjeden:

– Per lørdag 14. mars 2020 klokken 11.00 er antall bekreftet smittede i Hadsel uforandret (altså én).

De har også følgende oppfordring fra helsestasjonen:

– Viktig info til sårbare grupper: I tråd med helsedirektoratets anbefalinger begrenses aktiviteten på Stokmarknes helsestasjon på grunn av covid-19:

  • Helsestasjon for ungdom er stengt
  • Alle gruppekonsultasjoner er avlyst
  • Åpen time utgår
  • Vi gjennomfører ikke hjemmebesøk, og flere av de ordinære konsultasjonene i helsestasjonsprogrammet utgår. Vekt-/trivselskontroller av de yngste barna, all vaksinasjon, utvalgte svangerskapskontroller og andre nødvendige oppfølginger prioriteres.

– Hvis du har spørsmål- kontakt oss på tlf. 76164220. Alle som har timeavtaler som utgår vil bli kontaktet. Andre møter som avtalt. Ikke kom innom helsestasjonen hvis du ikke har avtale. Vi oppfordrer sterkt til å følge med på nettsidene til Hadsel kommune. Det kommer det fortløpende informasjon om koronasituasjonen, sier de i ei pressemelding.

Informasjon og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og på helsenorge.no/koronavirus»