Jobber på spreng for å rette feilene

Sortland, Bø og Øksnes hadde store problemer med størmforsyningen natt til lørdag, men de fleste har fått strømmen tilbake. Tre kommuner har fortsatt bygder som mangler strøm.

Elmontørene i Vesterålen har hatt tøffe tak i natt. Her er det personell fra Andøy Energi som feilretter ved Nøss. Innsendt 

Flere steder i Bø og Øksnes ble det meldt om strømbrudd natt til lørdag. De første meldingene kom fra nordbygda i Bø. En stund var det strøm på Straume, men også der falt strømmen ut noen minutter etter midnatt.

Fra Øksnes kommer det også meldinger om periodevise strømbrudd ved 00:30-tiden.

Vesterålskraft opplyste til VOL ved 00:48-tiden at de arbeider med å finne årsaken til det ustabile strømnettet.

Tett før klokken 01:00 kom det meldinger at også deler av Sortland var uten strøm. Vesterålskraft er netteier i alle disse kommunene. Det er også kommet inn meldinger om at enkelte bygder i Sør-Andøy har vært uten strøm.

Klokken 01:20: Vesterålskraft melder at linja Jennestad-Guvåg fortsatt er fri for strøm. Montører er sendt ut.

Klokken 06:40: Etter en meget hektisk natt for montørene til Vesterålskraft Nett er følgende områder nå uten strøm:
- Bø-tunnelen. Aggregat blir satt ut for å forsyne tunnelen.
- Klakksjord-Gåsland. Feil der må rettes.
- En kunde på Vea. Feil der må rettes.

Rolf Skarheim i Vesterålskraft opplyser ved 08:40-tiden lørdag at Ryggedalstunnelen er cirka en time unna å få strøm. Et aggregat skal settes i drift. Han opplyser at Øksnes Vestbygd også er rammet av strømbruddet. Han vet ikke hvor lang tid det vil ta for å få rettet feilen.

Klokken 09:55: Strekningen Klaksjord-Gåsland har fått igjen strømmen.

Klokken 10:35: Sommarøya har fått tilbake strømmen.

Klokken 11:10: Strømmen er tilbake i Ryggedalstunnelen, opplyser nettsjef Torbjørn Åsbakk. Det er et aggregat som er satt i drift.

Det er fortsatt uvisst hva som skjer med bygdene i Øksnes Vestbygd og deler av nordbygda av Bø.

– I den delen av bygda er det ikke vei, og vi må ut i båt for å få finne og rette feilen, sa Rolf Skarheim til VOL tidligere i dag.

Torbjørn Åsbakk sier at montørene har hatt store utfordringer. Et sted i Bø, var det 75 centimeter snø på veien. Vesterålskraft måtte ut med ATV for å komme seg fram.

Klokken 14:40: Vesterålskraft melder på Facebook at de har funnet feilen på Skogsøya og nå jobber med feilretting.

Klokken 20:50: Vesterålskraft skriver på sin Facebook-side at med unntak av Tindsøya hadde Øksnes Vestbygd strømmen tilbake klokken 19:30. De vil fortsette arbeidet på Tindsøya søndag. Vesterålskraft hadde også rettet en feil på Skogsøya, og jobbet med retting av feil på lantak sjøkabel.

Klokken 22:20: Vesterålskraft meldte at den siste feilen på Skogsøya var rettet og at strømmen var tilbake der.