Bø Hundeklubb har nesten samlet inn nok til ny hall: – Det blir ikke noe ny plasthall

I januar tok stormen plasthallen til Bø Hundeklubb på Mårsund. Da klubben ikke hadde forsikring var innsamling eneste alternativ, og nå har de nesten nådd målet.

Sterk i kastene på Mårsund: Stormen raserte i januar treningshallen til Bø hundeklubb.   Foto: Innsendt

Hilde Nilssen, styremedlem i Bø hundeklubb, er veldig glad for at de har fått samlet inn så mye penger til ny treningshall.  Foto: Innsendt

Hilde Nilssen, styremedlem i klubben, sier til VOL at de nå har samlet inn like over 80.000 kroner til ny treningshall.

– Det er helt utrolig. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle få det til. Vi er bare i mai, sier en meget glad Nilssen på telefon til VOL.

Med tanke på at Bø Hundeklubb kun har rundt 15 medlemmer, synes Nilssen at det er enda mer «tullete» at de har fått det til.

– Da har dere stått bra til for å få det til?

– Det skal vår herre vite, slår Nilssen fast.

– Enormt stor betydning

Etter at stormen smadret plasthallen hundeklubbens medlemmer trente i, har de hatt svært få treninger.

– Sånn som været har vært har vi nesten ikke kunne trent noe i det hele tatt. Avvikling av kurs har vi heller ikke kunne gjort. Vi har vært på jakt etter et sted å leie eller kjøpe som vi kunne trene i, men det har ikke vært noe å oppdrive. Da er det ikke noe annet alternativ enn å bygge nytt, sier hun.

Klubben har fått støtte fra blant andre Bø kommune og Sparebank 1 Nord-Norge.

– Hvor mye betyr det for klubben at dere nå har samlet inn så mye penger?

– Det har enormt stor betydning, for en hall gjør at vi får en kontinuitet i treningen. Det gjelder både oss som driver med konkurranselydighet, for de som driver med ettersøk- og redningshunder. Hallen kan jo også brukes til mer enn det, sier hun.

En mer solid hall

Nilssen er helt klar på at klubben ikke kommer til å sette opp en ny plasthall.

– Det tar vi ikke sjansen på, sier hun.

Den nye treningshallen skal ha fundament av mur, ordentlig rammeverk og dekkes av Alsvåg-plater. Den gamle hallen var cirka 10 meter bred og 20 meter lang, men nå håper de på å få bygge opp en litt bredere hall.

– Vi har regnet og mener at det maksimalt vil koste litt mer enn 100.000 kroner. Vi har mulighet til å få litt mer i økonomisk støtte senere på året, i tillegg til at vi har litt andre inntekter, sier Nilssen.

Før byggingen kan starte må de få gjort noen endringer på den opprinnelige tillatelsen fra Bø kommune, ha styremøte og sette en byggekomité.

Nilssen håper at hallen skal stå klar i løpet av året.


Bø Hundeklubb får midler til ny hall

Natt til torsdag 9. januar ble plasthallen til Bø Hundeklubb tatt av stormen. Klubben stod uten forsikring og lanserte en «spleis» til ny hall. Nå åpner Bø kommune lommeboka.Treningshall tatt av stormen i Bø

Natt til torsdag ble plasthallen på Mårsund i Bø revet av uværet. Nå er Bø hundeklubb i gang med Spleis for å få på plass treningsfasiliteter.