Erna kommer til Bø og Sortland

– Det legges opp til at folk kan få prate med landets statsminister, sier Bø-ordfører Sture Pedersen, som får fint besøk fredag 7. august.

BESØK: Statsminister Erna Solberg og Bø-ordfører Sture Pederssen møttes i november i fjor. Nå kommer Solberg på besøk til Bø- – Det blir fokus på privat næringsliv, sier Pedersen, som setter stor pris på besøket.  Foto: Privat

Pedersen sier at statsminister Erna Solberg med følge kommer med båt til Bø fra Lofoten om ettermiddagen fredag 7. august.

Hun blir til neste dag, før hun drar videre mot Harstad-regionen.

– Hun skal ha et lite stopp på Sortland lørdag, men detaljene blir kjent når programmet for besøket foreligger, sier Pedersen.

– Hun har ellers med seg mannen, Sindre Finnes, og det er jeg glad for, legger han til.

Privat næringsliv

Pedersen sier at det blir fokus på privat næringsliv når Solberg besøker Bø.

– Privat næringsliv er det eneste som kan berge en små kommune som Bø. Det offentlige har forlatt for mange år siden. Det har jeg hatt fokus på, og det har nok blitt lagt merke til, sier Pedersen.

Han sier at man skal vise frem både eksisterende bedrifter og nye prosjekter.

– Solberg skal besøke bedriften Framsikt og vi skal vise frem nye prosjekter, blant annet innenfor turisme. Vi skal også ha fokus på kortreist mat og det kommer representanter fra Norgesgruppen, sier Pedersen,

Næringsliv

Han sier at det også blir fokus på at Bø kommune reduserer formuesskatten, og det vil også komme en del investorer og næringslivsaktører til Bø i forbindelse med statsministerens besøk.

– Jeg kan ikke gå ut med noen navn nå, men noen av dem er rimelig kjent. Noen av dem har vært i Bø før, mens andre kommer til Bø for første gang. Jeg vil ha næringslivsbesøk også før Erna kommer og etterpå. Det var ikke alle som klarte å tilpasse tiden, sier Pedersen.

Kopp og middag

Pedersen sier at det detaljerte programmet ikke er helt klart, men at det blir en offisiell middag fredag kveld.

– Vi skal også ha et arrangement når Erna ankommer Bø som vi har kalt «En kopp med Erna», der folk kan komme å få en prat med landets statsminister, sier Pedersen.

Han setter stor pris på besøket.

– Det blir fokus på privat næringsliv og gründervirksomhet slik at vi også i fremtiden kan en kommune som Bø, sier Pedersen.