Smittevernlegen: – Smitten viser oss at det ikke er over

Smittevernlege Anders Svensson i Bø sier i en julehilsen at smitten har vist oss at pandemien ikke er over. Samtidig er alle velkomne til å besøke kommunen framover.

Kommuneoverlege i Bø, Anders Svensson.  Foto: Arkivfoto/Knut Ivar Aarstein

Svensson har en tradisjon med å komme med en julehilsen hvert år til Bøs innbyggere. Denne jula er intet unntak, og følgende hilsen deler han nå med alle:

Julen nærmer seg med stormskritt. Den kommer ikke som jula på kjerringa dette året, i hvert fall ikke for de av oss som er involvert i koronapandemien. Vi har som kjent hatt våre to første smittetilfeller. Alle nærkontakter, og andre testede siden smitteutbruddet har negative Covid- prøver, og det ser ut som om utbruddet nå er under kontroll.

Smitten har vist oss at pandemien ikke er over. Det er viktig at vi alle sammen forholder oss til de nasjonale retningslinjene som vi alle etter hvert er blitt godt kjent med: holde avstand, begrense antallet personer vi har kontakt med, vaske hendene, og bli hjemme fra jobb når vi er syke.

Alle som kommer til Bø for å besøke sine nære og kjære er selvsagt velkommen. Det er helt avgjørende at de som er underlagt karantene følger karantenereglene, i praksis betyr det å holde seg hjemme og ikke være i kontakt med andre. Reglene oppdateres kontinuerlig.

Sykehjemmet som stengte for besøkende i forbindelse med utbruddet er nå åpnet igjen. Vi har utvidet besøkstidene i helgedagene. I tillegg til de vanlige besøkstidene som er fra klokken 16-19 hverdager er det nå også anledning til å besøke sykehjemmet mellom 1030-1230 på lille-julaften, julaften og nyttårsaften. Ta kontakt med respektive etasje for å booke tid før kl 14 dagen før. (Tlf 1 etg 76 11 42 60, 2. etg 76 11 42 80).

Dersom noen får symptomer som kan tilskrives koronavirus (øvre luftveisinfeksjon, hoste, feber, tap av smak- og luktesans) så skal personen være i isolasjon til svar på Covid-test foreligger. Grunnet manglende transportmuligheter er det dessverre ikke mulig å teste seg på helligdagene i jul og nyttår. Vi tester på følgende dager i julen: 23. desember, 28-30 desember. Testing bestilles som før enklest gjennom å sende en sms til 90 86 06 88. Det er også mulig å ringe til legekontoret på telefon 76 11 42 00 hverdager før kl 11.00.

Ved akutt sykdom, og behov for legehjelp skal man som vanlig kontakte legekontoret eller legevakten. Se hjemmesiden Bø kommune (www.boe.kommune.no) og Facebook for åpningstider.

Med dette håper jeg på godt vær og ønsker alle Bøfjerdinger en god og fredelig jul.