Ny person smittet med covid-19 i Bø

Tirsdag kveld melder Bø kommune at en ny person er smittet med covid-19.

Vedkommende som er smittet, er en nærkontakt fra smitteutbruddet i kommunen.

– En av de allerede kjente nærkontaktene fra smitteutbruddet i Bø har utviklet Covid-19. En person i omsorgsbolig er nærkontakt til den nye smittede. Inntil eventuell smittespredning er avklart, er beboere i omsorgsboliger i 2. og 3. etg ved Bøheimen bo- og behandlingssenter satt i såkalt ventekarantene, skriver kommunelege Anders Svensson i en pressemelding.

Ventekarantene er for øvrig en type karantene som knyttes til at vi venter på svar på prøver. Beboerne må derfor unngå kontakt med andre de neste 2-3 dager til prøvesvarene er klare og ny informasjon kan bli gitt.

– Sykehjemmet, omsorgsboligene og kantina er stengt for besøkende de neste 2-3 dagene inntil vi får svar på nye prøver. Legekontoret, NAV og fysioterapi driver som normalt, skriver Svensson videre.

Bø kommune ber alle, også de som nylig har vært i karantene, om å være ekstra oppmerksom på symptomer på covid-19 som forkjølelse, hoste, feber, tung pust eller tap av lukt og smak. De som har disse symptomene bes om å oppsøke lege.