Parkert elbil tok fyr

Kvart over seks fredag kveld, meldte 110-sentralen i Bodø at brannvesenet i Bø rykket ut til en bilbrann i Veaveien i Bø, der en parkert elbil begynte å brenne.


Ingen personer kom til skade i forbindelse med hendelsen.

– Da klokka var sju var det ingen åpne flammer på stedet, og brannvesenet hadde kontroll. Bilen sto også nærme bebyggelse da brannvesenet kom. Derfor flyttet de kjøretøyet for å unngå skade på bebyggelsen, sier operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Lars Halvorsen til VOL.

På spørsmål om hva som kan være årsaken til brannen, svarer han:

– Nå er ikke jeg noen teknisk ekspert, men ifølge brannvesenet kan denne type biler utvikle varme over lang tid, og ta fyr. Det kan være en mulig årsak, sier operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Lars Halvorsen til VOL

Ifølge Halvorsen fikk brannvesenet rimelig rask kontroll på brannen, samtidig som de tok forholdsregler.

– Fordi det kunne se ut som det var en ulmebrann inne i bilen, er de i beredskap i tilfellet den blusser opp, slår Halvorsen fast.

Andreas Skindlo, vakthavende ved 110-sentralen i Bodø, bekrefter dette:

– En elbilbrann kan slokne, for så å ta fyr igjen. Batteriene er kompliserte, så det kan hende at dette varer utover natte. Brannvesenet blir værende for å kontrollere, opplyser han til VOL.

Klokka halv åtte lørdag morgen opplyser Skindlo til VOL at brannvesenet forlot stedet rundt klokken ti fredag, og returnerte til stasjonen.

– Da var brannen helt slukket. Det var vanskelig å finne årsak til hvorfor brannen oppsto, så nå skal politiet etterforske hendelsen videre, slår han fast.