Skal investere ti millioner og skape nye arbeidsplasser i Bø

Investor og skatteflyktning, Rikard Storvestre, har planer om å skape flere nye arbeidsplasser i Bø i løpet av de neste tre årene

Rikard Storvestre.  Foto: Elin Høyland.

– Jeg har drevet med netthandel i 25 år, og vi ønsker å etablere et kompetansenett innenfor netthandel i Bø, sier han til NRK, og legger til at de aktuelle næringene, kan være tradisjonelle callsenter og logistikktjenester for aktører innenfor netthandel

Han ser i første omgang for seg å skape mellom ti og femten arbeidsplasser, og han ønsker en snarlig start. Lokalene er langt på veg klare, bekrefter investoren overfor NRK.

Etter hvert som etableringen kommer i gang, er målet å flytte inn i splitter nye kontorbygg, i den nedlagte videregående skolen i Bø.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, uttrykker overfor NRK at han er meget tilfreds med planene og visjonene til Storvestre. Han understreker at arbeidsplasser er selve drivkraften for prosjektet, og han peker på at de aktuelle jobbene ikke vil kreve topp kompetanse. Derfor mener Pedersen at det blir enkelt å rekruttere medarbeidere inn i stillingene.

Foreløpig er det planlagt tre kontorbygg. Mens det første har byggestart i høst, går startskuddene for byggingen av de to andre, etter nyttår.

I intervjuet med NRK, sier Storvestre at kuttet i formueskatten som Bø har innført, er et eksempel på hvordan lokale initiativ kan føre til økt kapital og personer med store ressurser. Bø har foreløpig fått 20 millioner i skatteinntekter.

– Bø i Vesterålen har kanskje blitt en av Norges mest kjente kommuner, til tross for å være liten, så Sture Pedersen har gjort en fantastisk jobb. Det viser at skatt kan brukes som distriktsvirkemiddel for mobilitet i arbeidsmarkedet, sier Storvestre til NRK.

I juli i år solgte Storvestre selskapet helsekostselskapet Nutriment for over 500 millioner kroner, har han tidligere fortalt til Dagens Næringsliv.