- Vi vil tilbake i posisjon

Senterpartiets ordførerkandidat i Bø, Tor Andersen, er svært fornøyd med meningsmålingen som viser at partiet går frem i kommunen. Nå er han klar for å bli ordfører på yttersida.

Ordførerkandidat for Senterpartiet i Bø, Tor Andersen.  Foto: Rune Eriksen, Vol.no

- Fantastisk, utbryter Senterpartiets ordførerkandidat i Bø, Tor Andersen, når VOL overbringer nyheten om at partiet hans opplever fremgang på yttersida.

I en meningsmåling Norfakta har gjennomført for VOL i april går Sp fra 12,6 prosent oppslutning ved sist kommunevalg i Bø, til 17,5 prosent oppslutning i den ferske meningsmålingen. Det er en fremgang på 4,9 prosentpoeng. 

LES OGSÅ: Slik ville bøfjerdingene stemt om det var valg i dag

- Det er nok mange årsaker til det, men jeg regner med at det har litt effekt at vi er i opposisjon både lokalt og nasjonalt, men også at vi har et godt program og en god politikk som fenger mange, sier Andersen til VOL.

- God drahjelp

Dersom målingen VOL har fått gjennomført hadde vært det reelle valgresultatet til høsten, ville Senterpartiet fått én representant mer i kommunestyret enn det de har i dag, altså tre. 

Andersen er glad for at pilene peker oppover, men påpeker at tallene er lagt fra like fine som da Sp lå på rundt 40 prosent oppslutning i Bø på slutten av 90-tallet. Før Høyre og Arbeiderpartiet tok over makta i 2007, hadde Sp ordføreren i tre perioder.

- Vi tar det som en veldig god drahjelp fremover at pilene peker oppover. Men vi vil ha oppslutningen enda mer opp, og skal jobbe intenst frem mot valget. Målet er å komme i posisjon igjen, og selv få styre den politiske utviklinga i Bø. Målet mitt er å bli ordfører til høsten, det legger jeg ikke skjul på, sier Andersen.

Samarbeid

- Hvem vil det være aktuelt for Sp å samarbeide med til høsten?

- Et rødgrønt samarbeid ville vært naturlig, men at Ap og Høyre stiller liste sammen gjør det komplisert å skulle samarbeide den veien. Vi har tidligere hatt et samarbeid med Venstre og SV, da det har vært naturlig i Bø, men vi har ikke låst oss til noen. Vi må se an valgresultatet først, sier han.

Kommunereform

Andersen tror Sp vinner stemmer spesielt på én sak i disse dager, nemlig kommunereformen.

- Der er vi klinkende klar i vår mening. Sp er ikke mot kommunesammenslåing, men om det skal skje - er det fordi folk og kommuner selv vil det. Vi er ikke mot forandring, men det må skje nedenfra og opp, og gjennom gode prosesser, sier han. 

- Andre viktige saker for oss lokalt er å få økonomien i Bø på rett kjøl, drive næringsutvikling og kjempe for å beholde den skolestrukturen vi har i dag, avslutter Andersen.