Pyntesyk elgku på morsdagen

En pyntesyk elgku observert ved Guvåg i Bø kommune. Viltnemda er usikre på om et bildekk rundt halsen kan aksepteres.

Dette er foreløpig det beste bildet man har av den omtalte kua. Dekket skimtes rundt halsen hennes. Det er ingen meldinger om verken høyhælte sko eller leppestift knyttet til den firbente damen. Hun oppholder seg forøvrig i nærheten av Bedehuset i Guvåg.   Foto: Tor Andersen

- Det ser ikke ut som kua plages noe særlig, men dekket kan jo ikke være noe behagelig å dra med seg heller, mener Dag Scherffenberg.   Foto: Dag Scherffenberg

Viltnemdas leder Tor Andersen fikk tips fra svolværingen Dag Schaffenberg om et noe spesielt syn ved Guvåg på søndag. Og søndag var som mange vet morsdag. Om det var i den forbindelse elgkua hadde iført seg sin pyntegjenstand vites ikke, men Andersen tar opplysningene om pynten både på alvor og på spøk.

Har du bilder av elgen, eller vet du noe mer om saken? Send til red@vol.no eller MMS VOL TIPS til telefon 2399.

- Nær avskilting

- Kua traver rundt med et blankslitt bildekk rundt halsen. Det er så pass slitt at hun står i fare for avskilting, spøker han.
 Det er imidlertid ingen planer om å avlive dyret, som har en kalv sammen med seg.

- Nei, absolutt ikke. Det ser ut til at elgkua klarer seg riktig greit. Hun er fullvoksen, og dekket er ikke så stort. Det kan i verste fall kanskje være fare for at hun klarer å hekte seg fast i noe, så jeg vil be veterinær om råd til hvordan - eller om vi i det hele tatt skal gripe an saken. Det kan muligens være en mulighet å bedøve henne for på den måten å få av dekket. Det må vi komme tilbake til.

- Kan ikke være behagelig

Dag Scherffenberg sier til VOL at han måtte se to ganger på kua før han var sikker på at det virkelig var et bildekk rundt halsen hennes.

- Det var ganske mørkt da vi på vei hjem så henne der hun travet langs vegen. Da hun krysset over til kalven sin ble vi ganske sikre. Det var virkelig et bildekk hun hadde med seg. Det så ikke ut som hun var plaget av det, men det kan jo ikke være særlig behagelig å ha noe slikt festet på den måten hun hadde.