Feirer og åpner kultursalen

Den har vært åpen i snart et år, men lørdag er det klart for den offisielle åpningen av Vesterålens nyeste kulturbygg – kultursalen i Bø.

Kultursalen i Bø: Vesterålens nyeste og flotteste konsertsal.  

Salens første arrangement skjedde 13. mai 2012, og sånn sett nærmer man seg egentlig ettårsjubileum for at Bøs nye storstue ble tatt i bruk. Men primus motor Jan Andersen sier til VOL at man ønsket å vente inntil absolutt alt var ferdig før man foretok den offisielle åpningsfesten.

- Og vi ville at det skulle passe for alle parter, så alle fikk være med.

Andersen sier det blir gjort stas på dugnadsfolket og de som har hatt sentrale oppgaver i prosjekter.

Fylkesråd Beate Bø Nilsen skal forestå den offisielle åpningen, og i tillegg vil det være et bredt spekter av kulturinnslag fra Bø.
- Det er dem salen er bygd for, og det er de som skal markere åpningen. Det ville blitt feil å markere åpningen ved å hente inn en stjerne utenfra, ville blitt feil. Også har vi jo så mye bra å vise frem, at vi regner med at det blir en stor kveld, sier Andersen. 

Rikt program

På kjøreplanen står juniorgospel, Bø musikkforening, Bø gospelkor, Korforeningen Varden, flere innslag fra Bø Kulturskole, Ungdomsklubben, og til slutt tre tilbakestrømmede damer fra Bø; Julie Willumsen, Lotte Lockert Johansen og Monica Nordvik som opptrer i et fellesnummer.

Men dette er bare det som skjer på kvelden.
I tillegg er det åpen dag i Bøhallen fra klokka elleve, der barn og voksne får se hele anlegget, og delta på en rekke ulike aktiviteter.

Stort besøk

- Har du inntrykk av at det er mange som ennå ikke har sett kultursalen?
- I rene tall har Bøs befolkning vært innom flere ganger. Men det er sikkert enkeltpersoner som ennå ikke har vært her. Og vi ser jo at vi trekker publikum til feks. kinoen fra nabokommunene. Så vi er kokfornøyd, som det heter. 

Andersen sier han ennå ikke har fått bekreftede tall for besøket første driftsår, men at han regner med de er klare til lørdag, slik at han som konfransier får presentere nyheten om hvordan det har gått fra scena.

- Vi er foran budsjett, for å si det sånn, smiler han. 

Enorm dugnad

Kultursalen i Bø ble reist på 2,5 år, til en kostnad på cirka 13 millioner kroner. Men takket være stor dugnadsinnsats og pengegaver er lånebelastninga på under 4 millioner.

Andersen sier samtidig at det har vært et innkjøringsår der man har høstet mange erfaringer, for eksempel med akustikken.
- På kino funker lyden 110%. Men samtidig er salen laget slik at når man har en opptreden, så er man 100% avhengig av et lydanlegg. At salen primært er laget for kinolyd, innebærer at selv et musikkorps som lager mye lyd, har godt av litt oppmikking for å bære skikkelig ut. Det er en typisk høyttalersal.