- Gratulerer, bøfjerdinger!

Lørdag kveld var det latter, glede og tårer under den offisielle åpningen av Kultursalen i Bø.

Kan det virkelig være mulig å bygge kultursal til under 14 millioner kroner? Jo, dersom dugnadsånden og arbeidsviljen er stor nok. Mens politikere og administrasjon i mange norske kommuner trolig venter på en økonomisk blåmandag etter kulturhusfestligheter i mange hundremillionerkronerklasse, så kan bøfjerdingene slutte ring rundt nybygde kulturhusfasiliteter i toppklasse. Og det til en brøkdel av prisen til det man ellers ser eksempler på.

Bruk piltastene til å bla i bildene:

Primus motor Jan Andersen fortalte den fullsatte salen hvordan det kunne være mulig å få til dette.
- Jo, blant annet med hjelp av 8.000 dugnadstimer, sa han. Lånebelastninga er faktisk på under fire millioner kroner.

Salens første arrangement skjedde 13. mai 2012, og sånn sett nærmer man seg egentlig ettårsjubileum for at Bøs nye storstue ble tatt i bruk. Men primus motor Jan Andersen sier til VOL at man ønsket å vente inntil absolutt alt var ferdig før man foretok den offisielle åpningsfesten.

Kulturskolerektor Julie Willumsen opptrådte lørdag både som pedagog, dirigent og utøvende musiker. Til VOL sier hun at hun er veldig stolt av både sal og bøfjerdinger.

- Ja, vet du hva. Jeg har opptrådt på store scener, og kan skrive under på at Kultursalen i Bø ikke står tilbake for de større scenene. Det er åpenbart at de som har bygd dette vet hva de har gjort. Salen fungerer utmerket til produksjon av lyd. Dessuten kan man fornemme kjærligheten til bygget, både hos de som har bygd det, og oss som er brukere, sa hun.