Styret trakk seg

Flere av styremedlemmene i Hurtigrutens Hus har trukket seg.

Camilla Skog Rodal ledet styret i Hurtigrutens Hus inntil fredag ettermiddag. Torsdag skal det velges nytt styre i foretaket.   Foto: Knut Ivar Aarstein

Hadsel

De føler at formannskapet har uttrykt mistillit ved å anbefale kommunestyret å opprette asylmottak i Hurtigrutens Hus mot styrets råd. Styret gikk imot forespørselen fra rådmannen mot en stemme.

Styremedlemmene Inger Hope, Eilert Ellingsen, Anders Samuelsen og Rolf Dahl bekrefter alle overfor Vol.no at de har trukket seg.

Les også: Går for asylmottak

- Reaksjonene er sterke

- Jeg har også trukket meg med umiddelbar virkning. Ansatte har sagt at de kommer til å si opp. Det er kommet varsel om sykemeldinger. Det er kommet telefoner om folk som vil flytte julebord fra Hurtigrutens Hus. Situasjonen er spesiell, reaksjonene er sterke. Det er helt uaktuelt å være styreleder for et flyktningmottak. Det er ingen tvil om at formannskapet ikke har tillitt til styret, sier tidligere styreleder Camilla Skog Rodal.

Inger Hope, tidligere varaordfører i Hadsel, sier hun er oppgitt over flertallet i formannskapet.

- De daværende opposisjonspartiene har ikke vært representert i styret i Hurtigrutens Hus og har dermed ikke den inngående kjennskapen til driften av bygget, påpeker Hope. Hun mener formannskapets innstilling er å betrakte som mistillit mot styret.

Les også: Vil bosette 150 flyktninger frem til 2019

- Tar det til etterretning

Det samme sier Eilert Ellingsen og Anders Samuelsen. Rolf Dahl, som også er leder av Hadsel sang- og musikkråd, sier det samme. Han føler mistillit.

Det blir trolig ingen store konsekvenser av vedtaket. Torsdag skal kommunestyret velge et nytt styre til Hurtigrutens Hus. Ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) sier til VOL følgende:

- Jeg tenker at jeg ikke skal kommentere dette, ut over at jeg tar det til etteretning. Valg av nytt styre til Hurtigrutens Hus står uansett på agendaen i neste kommunestyremøte. Forektaksstyrer skal rutinemessig utnevnes etter hvert valg, sier Aasvik.