Slått i svime, men vant medalje

Tøffingen Ronja Elida Ongstad (18) ble satt i karantene etter å ha mistet bevisstheten under NM i Taekwon-Do.
Hadsel

Sammen med klubbvenninne fra klubben i Hadsel Tina Sofie Larsen (14) deltok Ongstad i NM i Stavanger.

Larsen måtte gjennom ekstraomganger i kvartfinalen før seieren var i boks. Der ble det en tøff kamp hvor begge utøverne fikk minuspoeng for hard kontakt før Larsen kunne konstatere at hennes første NM resulterte i en bronsemedalje.

Les også: Går for gull i Taekwon-do

Sortlandsgull

Vida Finnesen fra Sortland vant gull i klassen junior dame i mønster, mens hun vant bronsje i sparring.

Jørn Ruiz Foss vant sølv i sparring i klassen junior herre.

Her kan du se resultatene.

Bevisstløs

Ongstad på sin side vant en knallhard og tett kvartfinale etter at motstanderen ble disket for hard kontakt.

Kontakten var så hard at Ongstad mistet bevisstheten en stund.

På grunn av kampsportsforbundets medisinske reglement ble hun ilagt «karantene etter bevisstløshet» og fikk ikke lov til å fortsette mesterskapet.

Les også: Hentet 33 medaljer til Vesterålen

Surt

– Det er surt å vite at jeg kunne gjort det bedre når jeg hadde muligheten. Men likevel må jeg si meg godt fornøyd. Akkurat da jeg ble satt i karantene, var jeg fortvilet. Jeg følte meg helt fin, sier Ongstad.

I ettertid er hun likevel glad for bestemmelsen i regelverket.

– Jeg har pådratt meg en kraftig hjernerystelse og skulle selvsagt ikke fått gå kamp etter den hendelsen. Jeg har imidlertid slett ikke fått skrekken, og jeg har bestemt meg for å starte planleggingen frem mot neste års NM, som går av stabelen i Bergen, sier Ongstad.