Medielærere hyller Skam med parodi

Lærerne på medielinja ved Hadsel vgs laget sin egen versjon av Norges mest populære tv-serie den siste tiden.
Hadsel

- Det har vært veldig artig å jobbe med dette. Det har også gjort oss enda mer sammensveisa, sier medielærer ved Hadsel videregående skole, Kolbjørn Hoseth Larsen til VOL.

Skamhyllesten, som har fått navnet Skammelig, er først og fremst en slags avskjedsgave til tredjeklassingene ved skolen. Hoseth Larsen forteller at det var naturlig å lage en parodi på den svært populære tv-serien.

- Det er noe alle elevene ser på og er veldig opptatt av. Da tenkte vi at det kunne være artig å gjøre noe i forbindelse med det, sier han.

Detaljarbeid

Å gi seg i kast med å skulle kopiere en såpass teknisk og innovativ serie som Skam, har ifølge medielæreren krevd en del forbredelse og detaljarbeid.

- Intensjonen har jo vært å få selve produksjonen så tett opp til originalen som mulig, noe det har vært litt jobb med. Så vi har derfor sett en god del på serien, forteller Hoseth Larsen.

Responsen fra elevene på det endelige resultatet, har definitivt vært alt annet enn skammelig.

- De synes det er morsomt og veldig kult, understreker Kolbjørn Hoseth Larsen.

Prisbelønnet

Skam er en nettbasert dramaserie som handler om livet til venninnene Eva, Noora, Vilde, Sana og Chris på Hartvig Nissen skole i Oslo. Serien er produsert av NRK P3 og har foreløpig gått i to sesonger.

Selv om seriens antatte målgruppe er de mellom 15-18 år, har den også truffet et mye bredere lag av befolkningen.  Serien ble kåret til beste TV-drama, beste nye programserie og årets nyskapning, i tillegg til fagprisene for beste klipp Tv-drama, og årets innovasjon, under Gulltruten i mai.

I første uken av juni, utgjorde strømmingen av Skam over halvparten av all strømmetid på NRK sine nettsider.