Det nærmer seg Damon-tid i Trollfjorden:

Ombord i denne giganten skal over hundre produksjonsteamet bo

I begynnelsen av august begynner det som totalt kan bli fem dager med innspilling i Trollfjorden. Over hundre medlemmer i produksjonsteamet skal bo i et offshoreskip under innspillingen.
Hadsel

Det er til filmen Downzising det hele skal skje.

Som VOL har skrevet flere ganger skal filmen spilles inn 1. og 2. august i Trollfjorden. Filmens hovedrolleinnehaver, Matt Damon, skal kjøre en luksusyatch inn i den berømte Trollfjorden under flere scener som skal spilles inn.

Siden hotellkapasiteten ikke er den beste i Lofoten og Vesterålen, skal over hundre i produksjonsteamet til filmen bo i offshoreskipet Edda Fides, et slags hotellskip for offshorebransjen som har 600 senger fordelt på 300 lugarer og måler 130 meters lengde, melder VG.

Flotellet har også landingsplass for helikopter og skal ha base ved havna i Svolvær under innspillingen.

Stenger Trollfjorden

Innspillingen finner sted 1. og 2. august, men produksjonsselskapet har ifølge VG mulighet for å utvide innspillingen i opp til tre dager til, for å være sikre på at det nordnorske været spiller på lag.

Under innspillingen vil Trollfjorden bli steng i fem dager og det vil være minimum én båt på vakt ved innløpet til fjorden under innspillingen.

Les også: Stenger Trollfjorden

Leier også kraftverket

Kystverket gir tillatelse til innspilling av "Downsizing" med hjemmel i havne- og farvannsloven § 27 annet ledd, jf. § 27 første ledd. Tillatelsen er gitt fra 1. august til 5. august i år. Selve innspillingen vil, etter opplysninger fra søker, foregå ved at skipet MY Grace slepes inn i fjorden, samtidig som det ligger flere fartøy rundt og filmer. Fotografer vil også plasseres på land og i helikopter.

- Tiltakshaver oppgir at de har leid kraftselskapets anlegg i Trollfjorden og at kai og bygninger ikke er tilgjengelig for publikum i tiltaksperioden, skriver Kystverket i saksdokumentene.

My Grace er en luksusyacht som Damon skal styre inn i Trollfjorden, mens han videre skal komme seg inn til kraftverket innerst i fjorden.

Les også: Ordførerjubel for Damon