Matt Damon: – Jeg gleder meg enormt

Matt Damon (45) mener han har trukket vinnerloddet i livet og tar med seg hele familien til Lofoten og Vesterålen på filminnspilling.

Matt Damon tar med seg kona Luciana Barroso og barna når han spiller inn Downsizing i Norge.   Foto: NASA/Bill Ingalls

Hadsel

Snart rykker en hel gjeng filmstjerner, med Matt Damon i spissen, inn i Trollfjorden hvor Hollywood-produksjonen Downsizing skal gjøre opptak i begynnelsen av august.

Les også: Hollywood i Hadsel
Les også: Grønt lys for Hollywood-film

Under innspillingen vil Trollfjorden bli steng i fem dager. Damon, som er filmens hovedrolleinnehaver, skal kjøre en luksusyatch inn i den berømte Hadsel-fjorden under flere scener som skal spilles inn.

Damon sier i et intervju med VG onsdag at han ser frem til å komme til Norge, og at han tar med seg hele familien.

Les også: Ombord i denne giganten skal over hundre i produksjonsteamet bo

Aner fra Finland

Damon forteller til VG at han gleder seg til å utforske den norske naturen og at han naturlig nok trekker linjer tilbake til sitt eget opphav, ettersom morfaren er fra Finland.

– Det er en del av verden jeg bare har sett bilder fra, men jeg har aldri vært der før. Med finsk og svensk avstamning har jeg røtter i den delen av verden, og jeg er kjempespent og gleder meg enormt, ikke bare til å filme der, men til å være på oppdagelsesreise. Det blir fantastisk, sier firebarnsfaren Matt Damon.

Når Damon først skal til Norge passer han på å utnytte sjansen til å se hva landet har å by på.

– Vi gleder oss alle mann. Nesten ingen har vært i Norge før. Det har heller ikke jeg, så jeg tar med Lucy og barna. Vi skal spille en uke i de norske fjordene, og etter innspillingen skal vi være på båt, farte rundt og utforske fjordene og se om vi kan finne noen isbjørner, sier Damon.

- Beste utdannelsen for barn

Han har fire døtre som sammen med kona Luciana «Lucy» Barroso blir med til Norge. Sammen har de døtrene Isabella (10), Gia (8) og Stella (6). Den eldste datteren, Alexia (18), er fra Lucys første ekteskap.

Men selv om Damon gleder seg til norgesturen, vil han holde forventningene i sjakk.

– Vi skal bare la alle inntrykkene synke inn. Og jeg tror at den beste utdannelsen barn kan få, er å se resten av verden ettersom vi er så geografisk isolert i Amerika. Det gir grobunn for Trumps nasjonalisme, der folk synes det er en god idé å bygge mur mellom oss og andre folk. Min teori er at fremmedfrykten vil forsvinne dersom barn blir eksponert for andre folk og kulturer, bare ved å ta dem med rundt og vise dem verden. Det tror jeg vil gjøre stor forskjell, sier Damon.

Les også: Trollfjorden stenges delvis under filminnspilling

Norsk vitenskapsmann

Filmen Downsizing handler om en norsk vitenskapsmann som kan forminske folk ned til 12 centimeter i et forsøk på å forhindre befolkningsveksten og redde miljøet.

Matt Damons rollefigur tror han kan få et bedre liv med mindre forbruk, inntil kona forlanger skilsmisse.

Med i filmen er også Alec Baldwin, Christoph Waltz, Neil Patrick Harris, Jason Sudeikis, norskættede Kristen Wiig og svenske Rolf Lassgård.