13-årig gutt falt i havet fra båt

En 13-åring fikk livreddende førstehjelp etter å ha falt i havet fra en fritidsbåt fredag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehuset i Tromsø, og tilstanden er fortsatt uavklart.

En 13-åring ble fredag ettermiddag sendt til UNN i Tromsø etter en båtulykke på Sandnes i Hadsel.   Foto: Marius Birkeland

I denne småbåthavna på Sandnes ble ulykkesbåten dratt opp.   Foto: Marius Birkeland

Hadsel

En 13-årig gutt skal fredag ettermiddag ha falt i havet ved Sandnes i Hadsel, opplyser operasjonssentralen.

Fraktet til Tromsø

Det var i 16.20-tiden at AMK meldte til politiet at 13-åringen hadde falt i havet fra en båt. To båter skal ha vært involvert i ulykken.

Gutten ble brakt i land, og helsepersonell startet med livreddende førstehjelp.

Både ambulanser og politibiler rykket ut til stedet, og et ambulansehelikopter skal nå ha fraktet gutten til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Universitetssykehuset i Tromsø kan i 19.45-tiden ikke uttale seg om guttens tilstand, men de bekrefter å ha mottatt et barn på sykehuset etter ulykken i Vesterålen.

OPPDATERT: Klokken 22.13 opplyser pressevakta ved UNN at tilstanden til gutten fortsatt er uavklart. Pasienten er innlagt for intensivbehandling ved sykehuset.

Les også: Kriseledelsen holder møte om båtulykken

Berget av kamerat

Ifølge operasjonssentralen ble den 13-årige gutten reddet av en kamerat.

– Han har vært ute på fjorden i en liten båt sammen med en jevnaldrende kamerat som befant seg i en annen båt. Gutten falt i havet, ble berget av kameraten og er nå tatt inn til land der han får livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt til VG.

– Politiet er nå på stedet for å undersøke mer hva som har skjedd, opplyser Birkeland til VOL.

Sendte redningsskøyte

Hovedredningssentralen sier de sendte en redningsskøyte til Sandnes.

– Vi kom sent inn i saken, og aksjonen er ikke blitt koordinert av oss. Helse og AMK-sentralen i Bodø har håndtert dette som en helsesak, med eget helikopter. Vi kom som sagt sent inn, men har sendt en redningsskøyte i tilfelle det er behov for det, opplyser vakthavende ved hovedredningssentralen.

VOL oppdaterer saken. Har du tips eller bilder? Send til red@vol.no.