Etter Hårtuppans eierskifte tidligere i år, var salongen åpen kun to ganger i uka. Sigrid Solli og Terje Leivseth, som også driver og eier Sax & Kam på Sortland, sa til VA tidligere i år at de etter hvert ønsket å igjen holde åpent hver dag. Nå er de endelig i mål.

20 åringer

– Jeg ville tilbake til Vesterålen og så at salongen ønsket å ansette en lærling. Så da ringte jeg Sigrid, sier Grete Alvilde Mikkelsen (21), opprinnelig fra Lakselv.

Mikkelsen gikk frisørlinja på Melbu, men fikk ikke lærlingeplass i Vesterålen og måtte flytte til Narvik. I juni er hun klar for svenneprøven. Til da skal hennes yngre kollega  og ferdigutdannede Maya Victoria Remme (20) ha lært henne godt opp.

–  Det å få lære opp noen er veldig artig. Jeg har jo alt veldig friskt i minne, og jeg holder viktige ting vedlike. Ting man egentlig ikke tenker på, sier Remme.

– Det er jo litt artig at jeg skal lære av henne, siden jeg er eldre, legger Mikkelsen til.

– Kan kunder føle seg trygge i deres hender, selv om dere er unge og «ferske»?

– Ja, veldig. Så absolutt, sier de samstemt.

– Maya går over alle klippene mine, og lærer meg om noe er feil, sier Mikkelsen.

Sugen på lærdom

Jentene har hatt fulle lister siden ankomst.

– Nå har skolene begynt, og de fleste har klipt seg før skolestart. Så det går mot en litt roligere periode, forklarer Remme.

– Det er artig at folk tør å komme til oss. Vi er ny her begge to.

– Ser dere noen fordeler i å være så unge?

– Andre unge kommer ofte hit fordi vi er så unge. Vi bruker jo også sosiale medier mye og legger ut konkurranser. Og det er veldig viktig markedsføring, sier de.

– Vi er ennå veldig sugen på å lære mer som frisører. Vi ønsker å utforske, gjøre forskjellige ting og vi er engasjerte i det vi gjør.