Spar åpner dørene

Torsdag åpner Spar dørene igjen. Og da med nytt design og ferskvaredisk.

NY BUTIKK Spar ser helt annerledes ut nå som butikken er oppusset. De ansatte gleder seg.   Foto: Anja Elen Eikenes

Hadsel

I fjor sommer ble Rimi lagt ned på Stokmarknes. Men selskapet som eide lokalene, Bottolfsen Eiendomsselskap, valgte å drive videre som en Spar-butikk.

 Siden da har butikken måtte forholde seg til Rimi sin gamle butikkmodell. Nå skal de endelig få inn nye hyller og reoler, nye disker og ikke minst en helt egen ferskvaredisk - laget etter Spar sitt eget konsept.

Selvbetjent

– Det er egnetlig sånn at alle Spar-butikker skal ha en form for ferskvaredisk. Og vi ser at kundene ønsker det, sier daglig leder Erlend Abrahamsen til VA. Det vil ikke bli ansatt noen kokk. Kylling, grillskiver og alt annet som hører hjemme i en ferskvaredisk, vil bli lagt i ferdige beger og poser. Ferskvaredisken blir altså selvbetjent, med størst pågang rundt lunsj- og middagstid.

Spar-butikken i sentrum har hatt stengt i noen dager, og torsdag får kunder se det nye resultatet.

– Alt blir nytt. Det er kun fryse- og kjølediskene vi beholder.

- På tide

– Er det ikke litt på risikabelt å holde stengt i så mange dager?

– Det er nødvendig og på tide. Vi kan ikke ha det åpnet mens håndverkerne holder på. Andre Spar-butikker som har gjort det samme har hatt minimalt av varer igjen etter utsalg. Og det som er igjen blir pakket bort.

Abrahamsen lover feiring med kaffe og kaker når han skal åpne dørene til en splitter ny butikk.